| Contactar amb El Punt - Pobles i Ciutats |
| Qui som? - El Club del subscriptor - Les 24 hores d'El Punt - Publicitat - Borsa de treball | El Punt | VilaWeb | divendres, 19 d'abril de 2024


divendres, 25 d'abril de 2003
>

Vilanova-Bucarest: 2.800 quilòmetres de cable

Pirelli Telecom aconsegueix un important contracte per cablejar les 42 principals ciutats de Romania

EVA POMARES . Vilanova i la Geltrú
Pirelli Telecom Cables y Sistemas España ha aconseguit el contracte per a subministrar el cable de fibra òptica a la principal xarxa elèctrica de Romania. L'empresa fabricarà a la planta de Vilanova i la Geltrú els 2.800 quilòmetres de cable del tipus OPGW que hauran d'unir les 42 ciutats més importants d'aquest país europeu. El contracte ha estat adjudicat per la companyia estatal romanesa, Transelectrica, a Pirelli Telecom i a la instal·ladora espanyola Inabensa. El conseller director de Pirelli Telecom, Xavier Segura, ha explicat que es tracta «d'un dels millors contractes del món» d'aquest sector. El projecte ascendeix a 32 milions d'euros i el finança el Banc Europeu d'Inversió.

Pirelli Telecom va anunciar ahir que el seu producte estrella, el cable OPGW (les sigles en anglès d'Optical Power Ground Wire) ha estat escollit per dotar la principal xarxa de transmissió elèctrica de Romania. L'empresa es va presentar al concurs amb l'espanyola Inabensa, que en farà la instal·lació. El contracte ascendeix a 32 milions d'euros i ha estat adjudicat per la Compania Nationala de Transport al Energiei. El conseller delegat de Pirelli Telecom Cables i Sistemes, Xavier Segura, va explicar ahir que si han guanyat el concurs és perquè «tècnicament érem vàlids i l'oferta era competitiva». Per això, el govern romanès ha aconseguit el finançament del Banc Europeu d'Inversió. Per la seva banda, el responsable mundial de Pirelli Telecom, Kevin Riddet, va voler remarcar que «malgrat la crisi sense precedents que està vivint la indústria de les telecomunicacions, Pirelli ha aconseguit un prestigiós contracte, que reconeix la seva experiència i fiabilitat en aquest camp». A més, Riddet va valorar que el projecte es fes a Romania, on «tenim una important presència local». Per la selva colombiana La planta de Pirelli Telecom a Vilanova, en què treballen unes 200 persones, fabrica per tot el món el cable OPGW, que s'instal·la a línies elètriques d'alta tensió. Aquest tipus de cable òptic compleix una doble funció: per una banda, protegeix la xarxa elèctrica convencional d'errades i danys per llampecs. Alhora, les fibres òptiques contingudes en el cable proporcionen un sistema de telecomunicacions capaç de transmetre veu, dades i vídeo a alta velocitat i amb gran qualitat. La finalitat del projecte romanès és portar el senyal entre cadascuna de les 42 ciutats més grans del país, en un sistema que és lineal, i no en anelles de comunicació intraurbana. «La capacitat d'aquests cables és quasi il·limitada», va explicar Segura. El projecte vestirà «l'espina dorsal del sistema de comunicacions» de Romania. I no només, perquè aquesta xarxa segueix l'autopista telecomunicativa que enllaça Alemanya amb Turquia, i amb molt de trànsit de dades i veu gràcies als lligams culturals, socials i econòmics d'aquests dos estats. La fabricació de l'OPGW es va iniciar fa una dècada i es produeix per a tot el món, a Pirelli Telecom de Vilanova. Des d'aleshores, n'han sortit 55.000 quilòmetres d'OPGW, que han servit per cablejar molts països. Per exemple, Segura recorda el projecte d'enllaç de les ciutats colombianes de Bogotà, Cali i Medellín creuant la selva. Sense anar tan lluny, els 2.800 quilòmetres de cable d'aquest projecte servirien per enllaçar Vilanova i la capital romanesa, Bucarest: entre les dues ciutats hi ha 2.628 quilòmetres. Aquests, d'asfalt.

 NOTÍCIES RELACIONADES

> Iberdrola diu que l'opa de Gas Natural «posa en perill» el subministrament energètic

> Pirelli Telecom aconsegueix el contracte per cablejar Romania

> Cap de setmana esperançador

> Socialistes de Catalunya i socialistes espanyols

> El canvi educacional

> El mateix recorregut, en menys temps

Aquest és un servei de notícies creat pel diari El Punt i distribuït per VilaWeb.
És prohibida la reproducció sense l'autorització expressa d'Hermes Comunicacions S.A.