| Contactar amb El Punt - Pobles i Ciutats |
| Qui som? - El Club del subscriptor - Les 24 hores d'El Punt - Publicitat - Borsa de treball | El Punt | VilaWeb | dimarts, 23 d'abril de 2024


divendres, 25 d'abril de 2003
>

Atemptat suïcida a Israel un dia després de l'acord per formar el nou govern palestí

Un activista d'un grup pròxim al partit d'Arafat s'immola en una estació de tren i causa 2 morts i 13 ferits

ALBERT BRETCHA / EFE . Jerusalem
Dues persones van morir ahir i almenys tretze més van resultar ferides, cinc d'elles de gravetat, a causa d'un atemptat suïcida ocorregut davant l'estació de tren de la localitat israeliana de Kfar Saba, al nord de Tel Aviv. Les víctimes van ser el suïcida, un jove palestí de 18 anys, i un guàrdia de seguretat israelià que es va apropar al kamikaze per demanar-li que s'identifiqués. L'atemptat va ser reivindicat per les Brigades dels Màrtirs d'al-Aqsa, una organització vinculada al partit al-Fatah de Iàsser Arafat, i es produeix un dia després de l'acord assolit per aquest i el primer ministre palestí, Abu Mazen, per formar el nou govern.


+ Policies israelians, al voltant del cadàver del jove palestí de 18 anys que ahir es va immolar davant l'estació de tren de Kfar Saba.  Foto: EFE.
L'atemptat va passar poc després de 2/4 de 8 del matí -una hora menys a Catalunya-, quan un jove palestí de 18 anys es va immolar davant les escales d'accés a l'estació de tren de la localitat de Kfar Saba, que feia pocs dies que s'havia estrenat i que en aquell moment estava plena de gom a gom d'estudiants i treballadors que es dirigien al seu lloc de treball. L'explosió es va produir en el moment en què un guarda de seguretat israelià intentava identificar el jove, que havia aixecat les sospites de l'agent perquè portava una jaqueta gruixuda malgrat que començava a fer calor. A causa de la deflagració, el guarda de seguretat va resultar greument ferit i pocs minuts després va morir. Així mateix, almenys tretze persones més també van resultar ferides, cinc d'elles de gravetat. L'atemptat va ser reivindicat poc després per les Brigades dels Màrtirs d'Al-Aqsa, grup armat vinculat al partit Al-Fatah del president de l'Autoritat Nacional Palestina, Iàsser Afafat, que malgrat aquests vincles ahir va denunciar de manera rotunda aquesta acció. «Condemno aquesta operació contra civils israelians i la qualifico d'inacceptable», va dir. En cercles polítics es creu que l'atemptat és la resposta de grups extremistes del sector islàmic contra l'acord assolit la nit de dimecres entre Arafat i el primer ministre palestí, Abu Mazen, per formar el nou govern. Dos palestins morts D'altra banda, soldats israelians van matar també ahir dos palestins mentre reprimien una manifestació al poble de Karaut Bani Zein, al districte cisjordà de Ramal·là. Segons fonts palestines, els militars van disparar contra un grup d'estudiants que els llançaven pedres.

 NOTÍCIES RELACIONADES

> Garner anuncia que la setmana que ve es crearà un govern format per iraquians

> Posen en quarantena un hospital de Pequín a causa d'un brot epidèmic de pneumònia atípica

> El Suprem diu ara que no ha ordenat la dissolució de Sozialista Abertzaleak però demana informació sobre el grup

> Vilanova-Bucarest: 2.800 quilòmetres de cable

> Iberdrola diu que l'opa de Gas Natural «posa en perill» el subministrament energètic

> Duresa contra el terrorisme

> Un atemptat suïcida a Israel «saluda» el nou govern palestí

> Un atemptat suïcida a Israel «saluda» el nou govern palestí

> Un atemptat suïcida a Israel «saluda» el nou govern palestí

> Un atemptat suïcida a Israel «saluda» el nou govern palestí

> Cap de setmana esperançador

Aquest és un servei de notícies creat pel diari El Punt i distribuït per VilaWeb.
És prohibida la reproducció sense l'autorització expressa d'Hermes Comunicacions S.A.