| Contactar amb El Punt - Pobles i Ciutats |
| Qui som? - El Club del subscriptor - Les 24 hores d'El Punt - Publicitat - Borsa de treball | El Punt | VilaWeb | dijous, 9 de maig de 2024


dimecres, 23 d'abril de 2003
>

Tot fa preveure que CiU mantindrà l'hegemonia a la comarca de la Selva

Futur incert a Blanes, Lloret, Tossa, Amer i Vidreres

LAURA JUANOLA . Santa Coloma de Farners
Res fa preveure que les eleccions del 25 de maig signifiquin un canvi important a la comarca de la Selva. La comarca ha estat històricament un feu de CiU, partit que actualment governa 21 dels 27 municipis. De fet, CiU encara podria guanyar alcaldies. A Lloret, on els socialistes governen, CiU té opcions per guanyar. De moment, el que està clar és que CiU pot recuperar l'alcaldia de Santa Coloma, perduda fa quatre anys.

La comarca de la Selva és, fonamentalment convergent. Els socialistes només hi tenen dues alcaldies: Lloret i Vidreres i els grups independents quatre: Amer, Arbúcies, Santa Coloma i Riudarenes. Res fa preveure que el 25 de maig el panorama polític canviï gaire. És altament probable que CiU recuperi l'alcaldia de Santa Coloma de Farners, ara en mans dels independents Convergents per Farners. Al marge d'això, CiU també podria reconquerir el govern de Lloret. En altres municipis governats per CiU, com Sils, Anglès, Riudellots, Sant Hilari, Anglès, Brunyola o Breda, sembla difícil que els convergents deixin de ser la força més votada. Els pobles on més poden canviar políticament les coses són Blanes, Amer, Tossa i Vidreres. A Blanes, tercer municipi més gran de les comarques gironines amb 35.000 habitants, la pugna entre CiU i el PSC està servida. S'ha de veure quin és el partit més votat però tothom té clar que les formacions més petites com el PP, ERC i EUiA poden fer decantar la balança. Igual passa a Tossa, on CiU i el PSC es tornaran a disputar l'alcaldia. Tot i que, a primera vista, els socialistes parteixen d'un cert avantatge, ERC i els dos grups d'independents poden ser clau a l'hora de decidir qui serà el proper alcalde. A Vidreres, conjuntament amb Lloret, governat pel PSC, els socialistes poden perdre el govern. Tan CiU com ERC de Vidreres tenen assumit que obtindran l'alcaldia i a Amer, els independents esperen obtenir una majoria prou àmplia per governar còmodament després d'haver tingut un mandat més que difícil. No obstant, CiU intentarà recuperar el poder que ha tingut històricament a la població i ERC intentarà mantenir o pujar el resultat. Un altre dels llocs on el futur és incert és Arbúcies. La CUPA podria perdre la majoria absoluta però ERC que es presenta per primera vegada a Arbúcies podria pactar amb l'equip de Jaume Soler per continuar deixant l'AIPA a l'oposició.

 NOTÍCIES RELACIONADES

>

>

> Alternativa per la Garrotxa s'estrena amb força en la política comarcal

> reno Rey.

> CiU es refia de Ripoll i de les poblacions més petites per continuar governant al Ripollès

>

> ERC i CiU es disputen el domini de la Cerdanya gironina, que fins ara han tingut els convergents

> Olot, una ciutat que es debat entre la imatge de postal i la de metròpoli

> PROTAGONISTES

> Bon rotllo entre candidats. Sacrest i Morera volen la majoria absoluta a Olot, amb el permís d'ERC i d'AG

> El PSC fa llista finalment a Sant Joan les Fonts amb independents afins i militants d'UDC

> CiU d'Olot oficialitza Joan Guinart com a «home fort» de la llista d'Eudald Morera

> Tots els partits incrementen el nombre de candidatures municipals a Catalunya

> TVE-1

> ELS PROTAGONISTES

> rella Grau.

> Palafrugell i Calonge, excepcions en un Baix Empordà electoralment tranquil

> Angels Ripoll Barrionuevo.

>«Hem tirat endavant moltes coses, comparat amb el mandat anterior»

> «Això de l'Entesa és una collonada amb quatre exconvergents ressentits»

> «CiU de Ripoll ha mostrat les actituds típiques de la dreta»

> «Que em presenti no vol dir que torni a tenir cuc polític»

Aquest és un servei de notícies creat pel diari El Punt i distribuït per VilaWeb.
És prohibida la reproducció sense l'autorització expressa d'Hermes Comunicacions S.A.