| Contactar amb El Punt - Pobles i Ciutats |
| Qui som? - El Club del subscriptor - Les 24 hores d'El Punt - Publicitat - Borsa de treball | El Punt | VilaWeb | dimecres, 8 de maig de 2024


dimecres, 23 d'abril de 2003
>

ERC i CiU es disputen el domini de la Cerdanya gironina, que fins ara han tingut els convergents

Josep Tajà torna a CiU d'Alp i Joan Carretero (ERC) vol revalidar la majoria a Puigcerdà

J.M. SEBASTIAN . Puigcerdà
Esquerra Republicana de Catalunya (ERC), amb Joan Carretero al capdavant, intentarà revalidar la sorprenent majoria absoluta que va obtenir en els últims comicis a Puigcerdà. En aquesta ocasió, haurà de competir amb quatre llistes, cosa que evidencia que no ha tingut quatre anys plàcids en el govern municipal. A Alp, una altra sorpresa, Josep Tajà torna a encapçalar una llista per CiU. A la resta de la comarca, ERC i CiU es disputen l'hegemonia que fins ara han tingut els segons.

A Puigcerdà i a Alp, l'elevat nombre de llistes que es presenten a cada municipi, cinc i quatre, respectivament, evidencien els mandats difícils i conflictius que han presidit Joan Carretero i Josep Tajà. El primer va defenestrar la seva mà dreta, Anna Pallé, perquè, amb paraules del mateix Carretero, no complia amb les tasques que se li havien encomanat en el govern municipal. Ara, Pallé li fa competència encapçalant una llista sota el nom Alternativa per a la Cerdanya-Entesa pel Progrés. A més, el PSC i el PP tornen a intentar tenir presència al consistori de Puigcerdà. Tanca la llista d'aspirants Convergència i Unió. A Alp, Josep Tajà també paga els enfrontaments constants que ha tingut amb el partit que ara li cedeix les sigles, CiU, havent-se d'enfrontar a ERC, el PSC i els Independents pel Canvi. Pel que fa a la resta de la Cerdanya gironina, de l'anàlisi de les llistes que concorren en aquests comicis se'n desprèn que Esquerra Republicana de Catalunya vol anar guanyant terreny a Convergència i Unió a la comarca, que, tal com ha passat al Ripollès i a la Garrotxa fins ara, era un feu convergent. A part de Puigcerdà, ERC fa llistes a Alp, Das, Ger i Urús, on fins ara només hi havia llista de CiU. Els convergents, a part de Puigcerdà, concorren a Alp, Bolvir, Das, Fontanals de Cerdanya, Ger, Guils de Cerdanya, Isòvol, Llívia, Merganges i Urús. Dels resultats, en depèn que no es torni a produir el conflicte que ha mantingut apartats en senyal de protesta del Consell Comarcal ERC i els independents de Puigcerdà de Francesc Rossell.

 NOTÍCIES RELACIONADES

> Olot, una ciutat que es debat entre la imatge de postal i la de metròpoli

> PROTAGONISTES

> Bon rotllo entre candidats. Sacrest i Morera volen la majoria absoluta a Olot, amb el permís d'ERC i d'AG

> El PSC fa llista finalment a Sant Joan les Fonts amb independents afins i militants d'UDC

> CiU d'Olot oficialitza Joan Guinart com a «home fort» de la llista d'Eudald Morera

> Tots els partits incrementen el nombre de candidatures municipals a Catalunya

> TVE-1

> ELS PROTAGONISTES

>

> CiU es refia de Ripoll i de les poblacions més petites per continuar governant al Ripollès

> reno Rey.

>«Hem tirat endavant moltes coses, comparat amb el mandat anterior»

> «Això de l'Entesa és una collonada amb quatre exconvergents ressentits»

> «CiU de Ripoll ha mostrat les actituds típiques de la dreta»

> «Que em presenti no vol dir que torni a tenir cuc polític»

Aquest és un servei de notícies creat pel diari El Punt i distribuït per VilaWeb.
És prohibida la reproducció sense l'autorització expressa d'Hermes Comunicacions S.A.