| Contactar amb El Punt - Pobles i Ciutats |
| Qui som? - El Club del subscriptor - Les 24 hores d'El Punt - Publicitat - Borsa de treball | El Punt | VilaWeb | dijous, 9 de maig de 2024


dimecres, 23 d'abril de 2003
>

CiU es refia de Ripoll i de les poblacions més petites per continuar governant al Ripollès

De les poblacions grans, CiU només té el govern de Ripoll

JOSEP MARIA SEBASTIAN . Ripoll
La possible pèrdua de la majoria absoluta de CiU a Ripoll és un dels aspectes que més expectatives ha despertat al Ripollès. Pel que fa a la resta de poblacions grans, gairebé tothom dóna per fet que el socialista Esteve Pujol repetirà a Camprodon. ERC intentarà conservar les alcaldies de Ribes de Freser i Sant Joan de les Abadesses, mentre que a Campdevànol continua la incertesa sobre un vot dividit en sis llistes.



Tot i que de les 5 poblacions de més de 2.000 habitants del Ripollès CiU només té el govern de la capital de comarca, continua governant al Consell Comarcal gràcies als regidors de poblacions petites com Toses, Planoles, Campelles, Pardines, Ogassa, Gombrèn, Vallfogona, Sant Pau de Segúries, Vilallonga, Llanars, Molló o Setcases. A Ribes de Freser des de fa vuit anys l'alcaldia és en mans de l'alcalde d'ERC, Pere Vigo. El fet que en les properes eleccions Vigo no vagi de número u, tot i que ocuparà un lloc destacat a la llista, que el PSC es presenti per primer cop a la població amb membres destacats en el món professional com ara el metge Xavier Robiró, o l'arquitecte Pere Solà, que CiU torni a presentar Efrèn Carbonell, el més votat en les passades eleccions, i que l'incombustible Josep Rosell repeteixi per ICV, fa molt difícil aventurar de quin color serà el proper consistori, malgrat que tot fa pensar que tindrà color d'esquerres. A Camprodon, gairebé tothom dóna per fet que Esteve Pujol serà novament l'alcalde del PSC de la població i que repetirà la majoria absoluta. En aquesta ocasió ERC ha presentat llista i a ningú se li escapa que la seva opció és esgarrapar uns quants vots de CiU, que torna a presentar Jaume Vilarrasa, president del Consell Comarcal i gran derrotat en les darreres eleccions. Sant Joan de les Abadesses decidirà si l'alcalde d'ERC, Carles Bassaganya, repetirà després de ser escollit de rebot gràcies als vots de CDC, i no pas d'UDC, que van concórrer a les passades eleccions absolutament barallats. Ferran Miquel lluitarà per tornar el govern al PSC. De totes les poblacions del Ripollès, el cas de Campdevànol continua sent el més insòlit, amb sis llistes, de tots colors, i de les quals no forma part cap dels homes forts de l'actual govern, com l'alcalde Jordi Colomer, o Jaume Bassaganya, regidor d'ERC que sempre ha anat per lliure.

 NOTÍCIES RELACIONADES

>

> ERC i CiU es disputen el domini de la Cerdanya gironina, que fins ara han tingut els convergents

> Olot, una ciutat que es debat entre la imatge de postal i la de metròpoli

> PROTAGONISTES

> Bon rotllo entre candidats. Sacrest i Morera volen la majoria absoluta a Olot, amb el permís d'ERC i d'AG

> El PSC fa llista finalment a Sant Joan les Fonts amb independents afins i militants d'UDC

> CiU d'Olot oficialitza Joan Guinart com a «home fort» de la llista d'Eudald Morera

> Tots els partits incrementen el nombre de candidatures municipals a Catalunya

> TVE-1

> ELS PROTAGONISTES

> reno Rey.

> Alternativa per la Garrotxa s'estrena amb força en la política comarcal

>

>«Hem tirat endavant moltes coses, comparat amb el mandat anterior»

> «Això de l'Entesa és una collonada amb quatre exconvergents ressentits»

> «CiU de Ripoll ha mostrat les actituds típiques de la dreta»

> «Que em presenti no vol dir que torni a tenir cuc polític»

Aquest és un servei de notícies creat pel diari El Punt i distribuït per VilaWeb.
És prohibida la reproducció sense l'autorització expressa d'Hermes Comunicacions S.A.