Edu365.cat

VilaWeb.cat
VilaWeb.tv
Nosaltres.cat
MÉSVilaWeb  Correu  Clau
Vilaweb Diari de l'escola
El gran aparador mundial de la mobilitat

Grans estrenes

La fira del mòbil

Capitalitat mundial


dijous, 27 de febrer de 2014
Aquesta setmana la capital catalana ho és també de la telefonia i les telecomunicacions, gràcies al Mobile World Congress (MWC). GSMA, l'entitat organitzadora del principal saló mundial de la telefonia mòbil, preveu que del 24 al 27 de febrer hi passin 75.000 professionals, 3.000 més que no pas l'any passat. La xifra, si s'acaba confirmant, representarà un rècord d'assistència en les nou edicions que se n'han fet fins ara a la capital catalana, on es calcula que els milers d'assistents deixaran 340 milions d'euros (un 4% més).

Més xifres del congrés, que porta per lema 'Creating what's next' ('Crear el futur'): s'hi han inscrit 1.700 empreses, repartides en els 94.000 metres quadrats disponibles del recinte Gran Via. A banda l'espai expositiu i les sales de reunions perquè les companyies puguin tancar acords, el MWC també proposa un intens programa de ponències amb participants de tot el món. Entre aquests, s'hi han estrenat enguany el cap de l'aplicació WhatsApp, Jan Kou, i el fundador de Facebook, Mark Zuckerberg, poc després d'haver anunciat la compra del servei de missatgeria per part de la xarxa social.

Grans estrenes


Tot i que l'any passat alguns dels gegants del sector, com ara LG, Samsung i Sony, van seguir els passos de l'empresa californiana Apple i van preferir de presentar lluny del MWC els seus productes més destacats, en l'edició d'enguany les coses han tornat a lloc i Barcelona ha recuperat, una mica, la cara més vistosa del congrés, el d'escenari de grans anuncis. En un acte multitudinari, dilluns passat el gegant coreà Samsung va presentar el nou mòbil de gamma alta de la companyia, el Galaxy S5. Les característiques més significatives són la rapidesa a l'hora d'executar operacions i, sobretot, que és resistent a l'aigua i a la pols, a més d'incorporar un sensor biomètric semblant al de l'iPhone 5S i que actua com a lector d'empremtes digitals per a desblocar la pantalla.

La fira del mòbil


El Mobile World Congress és un aparador de nous productes, amb presentacions gairebé cada hora durant els quatre dies del saló. Però l'objectiu principal no és ésser una fira de mostres oberta al públic, sinó que les grans operadores de telefonia mòbil de tot el món puguin establir contacte amb els fabricants d'aparells, les empreses de serveis de telecomunicacions i d'aplicacions, i els governs. Això explica que una bona part dels més de setanta mil visitants que passaran aquests dies pel firal de Barcelona siguin alts directius d'empreses del sector, o que centenars de delegacions especialitzades en telecomunicacions de governs de tot el món hi siguin presents.

Capitalitat mundial


La mateixa organització al darrere del MWC va nomenar Barcelona, el 2012, com a primera Mobile World Capital. Aquesta capitalitat, que com a mínim es mantindrà fins el 2018, es concreta en uns quants pilars. A més del Mobile World Congress, Barcelona és la seu del Mobile World Center, un edifici situat a la plaça de Catalunya i obert al públic per a 'descobrir-hi el món canviant de la tecnologia mòbil'. Aquest espai cèntric de Barcelona ha activat una fantàstica aplicació, Mobile Ready (Android i iOS), concebuda com un catàleg d'activitats, experiències i propostes que mostren el potencial i l'experiència de la transformació mòbil als ciutadans i visitants de Barcelona.

MATERIALS

QUE HO SABIES?

  • El Mobile World Congress es va fer primerament a la ciutat occitana de Canes (amb el nom de 3GSM World). Barcelona en va prendre el relleu el 2006 i en serà la seu, com a mínim, fins el 2018.
  • Entre les mil set-centes empreses presents enguany, una setantena són catalanes.
  • Una estatística de fa dos anys deia que un de cada cinc mòbils acabava caient a la tassa del vàter. Ací s'explica què s'hi pot fer.

BANNER ACTUALITZAT

Vols el banner de l'última notícia a la teva web?

Copia aquest codi i enganxa-l'hi:

<a href="http://www.vilaweb.cat
/misc/diariescola/redirect.php?tp=url">
<img src="http://www.vilaweb.cat
/misc/diariescola/redirect.php?tp=img" border="0"/></a>

CERCADOR DEL DIARI DE L'ESCOLA


Ajuda

ESCOLES EN XARXA

Vés-hi
Com apuntar-s'hi

Investiga

L'Internauta amb Albert Cuesta: Què ens oferirà el MWC 2014?
Al voltant del MWC cada vegada hi ha més congressos paral·lels.
    Què és VilaWeb?    Publicitat    Mapa web    Contacte Una web de Partal, Maresma i Associats, S.L. Iqua