Edu365.cat

VilaWeb.cat
VilaWeb.tv
Nosaltres.cat
MÉSVilaWeb  Correu  Clau
Vilaweb Diari de l'escola
Miquel Martí i Pol, poeta del poble... i la xarxa

Roda de Ter

Rutes literàries

Auca i poemes


dimecres, 13 de novembre de 2013
Han passat deu anys de la seva mort, però la memòria del poeta Miquel Martí i Pol, lluny d'esllanguir-se, continua ben viva. Ho demostra, per exemple, l'enorme presència que té a la xarxa, amb webs dedicades a la seva vida i obra poètica, documents audiovisuals, auques, rutes literàries pels seus espais vitals... Per a celebrar-lo, us oferim un recull de la vitalitat de Martí i Pol a internet.

El recorregut per la 'xarxa martiipoliana' parteix de la web de la Fundació Miquel Martí i Pol, constituïda fa set anys amb la finalitat de contribuir a consolidar el llegat cultural, educatiu i social del poeta. És la web més completa, juntament amb l'extens apartat que li dedica l'espai LletrA de la UOC, amb una biografia signada per Pere Farrés (Universitat de Barcelona), un tast de texts i un recull de fitxers multimèdia, entre els quals hi ha un sorprenent compte de Martí i Pol a Twitter, programes televisius (com Mirador, de TVE) i una quinzena de poemes seus musicats. Al portal específic de Miquel Martí i Pol que hi ha a l'Associació d'Escriptors en Llengua Catalana (AELC), hi trobareu un bon repàs de la seva obra i l'entrevista que li va fer Lluís Busquets el 1978. Així mateix, a Catalunya Ràdio hi ha un important arxiu sonor del poeta.

Roda de Ter


La web de l'Ajuntament de Roda de Ter, per la seva banda, dedica una secció a la biografia i la bibliografia del seu ciutadà més conegut, com també un Espai Miquel Martí i Pol, amb tot d'informació relacionada amb el poeta.

Rutes literàries


A l'espai poètic de Roda de Ter també s'esmenta una ruta literària que presenta l'obra del poeta a través del seu paisatge vital. N'hi ha més informació, de la passejada, a la web de l'Associació d’Amics de Miquel Martí i Pol, a la de Paisatges del Ter i a la del portal dels Espais Escrits. Per acabar de situar geogràficament el poeta, us recomanem els mapes d'indrets de Martí i Pol que proposen tant la fundació que porta el seu nom com el portal Endrets. Geografia Literària dels Països Catalans.

Auca i poemes


De Miquel Martí i Pol, que disposa d'una auca i tot, en podem trobar uns quants poemes a la xarxa, és clar, com els que proposa la veterana web mallorquina Mag Poesia i el portal (en) francès Esprits Nomades. I en aquest bonic vídeo, l'entrenador Pep Guardiola recita un fragment de 'L'hoste insòlit'.

MATERIALS

  • Miquel Martí i Pol
    Format:Web
    Pàgina sobre Miquel Martí i Pol a l'espai literari Lletra, de la Universitat Oberta de Catalunya (UOC). Conté una colla de vincles d'interès que ajuden a conèixer-ne millor l’obra.
  • Miquel Martí i Pol
    Format:Web
    Entrada de la Viquipèdia.
  • Associació d'Amics de Miquel Martí i Pol
    Format:Web
    Entitat constituïda per a promoure i difondre l'obra del poeta de Roda de Ter.
  • Martí i Pol (AELC)
    Format:Web
    Espai de l'AELC dedicat a Miquel Martí i Pol. Inclou informació vària: biografia, premis, llibres publicats, traduccions, converses...
  • Martí i Pol a Twitter
    Format:Web
    Compte sobre el poeta a Twitter.

QUE HO SABIES?

  • Estimada Marta' és segurament el recull de poemes més popular de Martí i Pol.
  • Els seus poemes han estat musicats per cantants com Lluís Llach, Maria del Mar Bonet, Ramon Muntaner i Rafael Subirachs. De la col·laboració de Martí i Pol amb Lluís Llach, amic íntim del poeta, en van sorgir 'Un pont de mar blava' i 'Germania 2007'.
  • Tot i ésser conegut com a poeta, Martí i Pol també va conrear la prosa. 'Contes de la vida de R' (1978), 'Defensa siciliana' (1989), 'Joc d'escacs' (1994) i 'Papers domèstics' (1996) són algunes de les seves peces narratives més reeixides.

BANNER ACTUALITZAT

Vols el banner de l'última notícia a la teva web?

Copia aquest codi i enganxa-l'hi:

<a href="http://www.vilaweb.cat
/misc/diariescola/redirect.php?tp=url">
<img src="http://www.vilaweb.cat
/misc/diariescola/redirect.php?tp=img" border="0"/></a>

CERCADOR DEL DIARI DE L'ESCOLA


Ajuda

ESCOLES EN XARXA

Vés-hi
Com apuntar-s'hi

Investiga

A mitjan octubre s'ha fet el segon Col·loqui Internacional Miquel Martí i Pol.
QuèLlegeixes? Concurs de coneixements sobre Miquel Martí i Pol.
Crònica de l'acte de commemoració de dilluns passat.
Diari de l'Escola: reportatge sobre la seva mort.
    Què és VilaWeb?    Publicitat    Mapa web    Contacte Una web de Partal, Maresma i Associats, S.L. Iqua