Edu365.cat

VilaWeb.cat
VilaWeb.tv
Nosaltres.cat
MÉSVilaWeb  Correu  Clau
Vilaweb Diari de l'escola
La nit del cinema

Films favorits

'Chico & Rita'

'Pa negre', a un pas


dijous, 23 de febrer de 2012
Aquest diumenge, 26 de febrer, l'Acadèmia de les Arts i les Ciències Cinematogràfiques dels EUA atorgarà els vuitanta-quatrens Oscar, els guardons de cinema més populars. La glamurosa cerimònia al Teatre Kodak de Hollywood (que enguany s'ha intentat rebatejar amb el nom de Hollywood & Highland Center, per la declaració de fallida de l'empresa Kodak fa pocs mesos) es converteix cada any en la principal concentració d'actors i directors de cinema, que esperen amb expectació el veredicte del jurat respecte a les vint-i-quatre categories premiades, entre les quals hi ha l'Oscar al millor film, millor director o directora, millor actor i millor actriu.

L'Acadèmia de les Arts i les Ciències Cinematogràfiques és una organització nord-americana inicialment creada per a promoure la indústria cinematogràfica dels EUA. Es va fundar l'11 de maig de 1927 a Los Angeles (Califòrnia) i dos anys més tard va començar a lliurar els premis a la indústria de Hollywood. Amb vuitanta-quatre edicions a l'esquena, és el premi més antic dedicat a les arts audiovisuals. El seus equivalents en música (els Grammy), en televisió (els Emmy) i en teatre (els Tony) són posteriors i segueixen el patró marcat pels Oscar.

Films favorits


Amb setze premis recollits en festivals previs, el film mut francès The Artist és el principal favorit a ser el gran guanyador de la nit dels Oscar. Amb tot, 'Hugo', un film en 3D del veterà director Martin Scorsese i ambientat en el París dels anys 1930, també arriba a la gala amb un bon grapat de nominacions, onze, entre les quals la de millor film i millor director. Els Oscar d'enguany, de fet, presenten una lluita oberta per l'estatueta més buscada, la de millor film, perquè també en tenen possibilitats 'War Horse', de Steven Spielberg; 'Moneyball', de Bennett Miller i amb Brad Pitt; 'The Descendants', d'Alexander Payne amb George Clooney, i 'The Help', de Tate Taylor.

'Chico & Rita'


El 24 de gener passat es va saber la llista de films nominats als Oscar. L'apartat de millor film d'animació és el que va aixecar més sorpresa. D'una banda, perquè 'Les aventures de Tintín', la recreació en dibuixos animats de Steven Spielberg d'aquest famós personatge de 'comic' d'Hergé, es va quedar sense cap nominació. I, d'una altra banda, perquè va entrar en competició 'Chico & Rita', el projecte d'animació de Xavier Mariscal i Fernando Trueba.

'Pa negre', a un pas


La pel·lícula catalana 'Pa negre', d'Agustí Villaronga i Isona Passola, va arribar a la porta de la nominació dels Oscar. El 19 de gener va quedar exclosa en la primera fase de selecció de les pel·lícules candidates a millor film de parla no anglesa, on hi havia més de seixanta films de tot el món en lluita per només cinc nominatures. Tot amb tot, 'Pa negre' va arribar on encara no havia arribat cap film rodat en català en la cursa cap al reconegut guardó cinematogràfic. 'Pa negre' es va estrenar l'octubre de 2010 i va rebre els principals guardons tant als premis Gaudí com als Goya, entre molts més reconeixements.

MATERIALS

QUE HO SABIES?

  • Els premis Oscar s'atorguen actualment en vint-i-quatre categories, però al llarg dels anys n'ha variat el nombre. I, de fet, n'hi ha onze que van caure de la llista, sobretot a la dècada de 1930.
  • En la categoria de millor actor, enguany la principal rivalitat sembla que s'establirà entre Jean Dujardin, protagonista de 'The Artist', i George Clooney, actor principal de 'The Descendants'.

BANNER ACTUALITZAT

Vols el banner de l'última notícia a la teva web?

Copia aquest codi i enganxa-l'hi:

<a href="http://www.vilaweb.cat
/misc/diariescola/redirect.php?tp=url">
<img src="http://www.vilaweb.cat
/misc/diariescola/redirect.php?tp=img" border="0"/></a>

CERCADOR DEL DIARI DE L'ESCOLA


Ajuda

ESCOLES EN XARXA

Vés-hi
Com apuntar-s'hi

Investiga

Llista sencera de les nominacions als Oscar.
Arxiu històric amb tots els guanyadors i nominats dels Oscar.
IBM ha analitzat els comentaris sobre els Oscar a les xarxes socials per a pronosticar-ne els guanyadors.
Un dia abans dels Oscar se sabran els nominats als Razzies, els premis als pitjors films de l'any.
    Què és VilaWeb?    Publicitat    Mapa web    Contacte Una web de Partal, Maresma i Associats, S.L. Iqua