Edu365.cat

VilaWeb.cat
VilaWeb.tv
Nosaltres.cat
MÉSVilaWeb  Correu  Clau
Vilaweb Diari de l'escola
Tot Mariscal a la Pedrera

Alegria

Fites

Mariscal i les escoles


dijous, 30 de setembre de 2010
Agosarada, original, inclassificable, salvatge, lliure, mediterrània. Són alguns dels qualificatius referits a l'obra del dissenyador i artista plàstic Xavier Mariscal (València, 1950), protagonista de l'exposició 'Mariscal a la Pedrera'.

Mariscal és un home polifacètic, i així se'ns apareix a l'exposició, que repassa els seus quaranta anys de trajectòria, els últims vint al davant de l'Estudi Mariscal. Hi trobem de tot: dibuixos, tipografies, cartells, portades de revista, bosses comercials, mobles, teles, poesies visuals...

L'exposició, que es pot visitar de franc, s'obre amb un conjunt de dibuixos en blanc i negre (més de mil cinc-cents), disposats en forma de cortina, i es tanca amb imatges del film d'animació 'Chico & Rita', que Mariscal ha dirigit conjuntament amb Fernando Trueba (s'ha d'estrenar abans que s'acabi l'any).

Organitzada per l'Obra Social CatalunyaCaixa, 'Mariscal a la Pedrera' romandrà oberta a la casa Milà de Barcelona fins el 30 de gener de 2011. Pedrín Mariscal, germà de l'artista, n'és el comissari.

Alegria


+ L'obra de Mariscal transmet optimisme.
Mariscal reivindica l'optimisme, la joia de viure, cosa reflectida en l'escultura 'Alegria', de cinc metres d'alçària, situada davant per davant de la Pedrera. Ara, Mariscal s'afanya a recordar que aquest missatge optimista no té res d'humor fàcil, de 'hi, hi, ha, ha'. Ben altrament, és el resultat de moltes hores de feina, de la dedicació constant de tot l'equip de l'Estudi Mariscal, fundat a Barcelona el 1990 (avui hi treballen una trentena d'homes i dones).

Fites


+ Mariscal, en la instal·lació dedicada al Cobi.
Naturalment, l'exposició il·lustra algunes de les fites de l'obra de Mariscal. La més coneguda, de molt, és el gos Cobi, la mascota dels jocs olímpics fets a Barcelona el 1992 (també va dissenyar Petra, la mascota dels jocs paralímpics); però n'hi ha moltes més: els logotips dels socialdemòcrates suecs (amb què van guanyar les eleccions) i del banc valencià Bancaixa; la mascota de l'Exposició Universal de Hannover (Alemanya); un parc d'atraccions a Nagasaki (Japó); el Gran Hotel Domine de Bilbao, de cinc estels...

Mariscal i les escoles


+ L'exposició inclou una àmplia oferta educativa.
'Mariscal a la Pedrera' inclou una oferta educativa adreçada a tots els nivells, l'universitari inclòs. Els escolars de primària podran participar en l'activitat 'Les meves lletres', que els permetrà de descobrir la importància de la cal·ligrafia dins el camp del disseny gràfic; i els de secundària i batxillerat, en 'La meva mascota de la Pedrera', destinada a fer conèixer l'obra de Mariscal a partir dels seus personatges, de les seves creacions (tant l'una com l'altra obriran dilluns vinent).

MATERIALS

QUE HO SABIES?

BANNER ACTUALITZAT

Vols el banner de l'última notícia a la teva web?

Copia aquest codi i enganxa-l'hi:

<a href="http://www.vilaweb.cat
/misc/diariescola/redirect.php?tp=url">
<img src="http://www.vilaweb.cat
/misc/diariescola/redirect.php?tp=img" border="0"/></a>

CERCADOR DEL DIARI DE L'ESCOLA


Ajuda

ESCOLES EN XARXA

Vés-hi
Com apuntar-s'hi

Investiga

Esbós biogràfic de Xavier Mariscal.
Vídeo promocional de 'Mariscal a la Pedrera'.
I també...
Què és VilaWeb?    Publicitat    Mapa web    Contacte Una web de Partal, Maresma i Associats, S.L. Iqua