VilaWeb.cat
VilaWeb.tv
Nosaltres.cat
M╔SVilaWebá Correu áClau
Vilaweb á
DIMARTS, 09/06/2009 - 15:55h

La Setmana del Llibre en CatalÓ tornarÓ a Barcelona l'any vinent

SerÓ al parc de la Ciutadella i, per primera vegada, coincidirÓ amb la Diada del Principat

Avui s'ha arribat a un acord que permetrÓ que el 2010 la Setmana del Llibre en CatalÓ torni a Barcelona, desprÚs que l'any passat marxÚs, per primera vegada, de la ciutat comtal i s'instalĚlÚs a Sant Cugat. La pŔrdua de capitalitat d'aquest esdeveniment va provocar el malestar d'escriptors i del Gremi de Llibreters que va abandonar l'organitzaciˇ. La pr˛xima ediciˇ se celebrarÓ del 10 al 19 de setembre al parc de la Ciutadella, coincidint amb la Diada.

Albert PŔlach, reelegit president de la comissiˇ organitzadora de la Setmana ha dit: 'S’ha trobat una fˇrmula de consens que engresca tothom, especialment per la vinculaciˇ de la festa nacional amb el llibre i la cultura catalanes'. L'any vinent es vendran tant llibres com novetats i es reforšarÓ el concepte de 'festa del llibre' amb un ambiciˇs programa d’activitats. Malgrat que la Setmana marxarÓ de Sant Cugat hi ha la voluntat que arribi a aquesta localitat en especial i a tot el territori. TambÚ es mantenen la presŔncia i implicaciˇ de la Generalitat de Catalunya i diferents entitats locals, entre elles els ajuntaments de Barcelona i de Sant Cugat del VallÚs.

Tots aquests canvis han estat fruit de les converses de les darreres setmanes entre els gremis i associacions presents a la comissiˇ organitzadora: Associaciˇ d'Editors en Llengua Catalana, Gremi d'Editors de Catalunya, Gremi de Llibreters de Barcelona i Catalunya, Gremi de Distribu´dors de Publicacions de Catalunya i les esmentades Administracions. En els propers mesos es concretarÓ el projecte, que es farÓ p˙blic abans de final d’any.

á
Versiˇ per imprimirEnviar a un amic

CC

IQUA