VilaWeb.cat
VilaWeb.tv
Nosaltres.cat
MÉSVilaWeb  Correu  Clau
Vilaweb  
DIUMENGE, 25/01/2009 - 06:00h

Bon any 4707!

Els xinesos celebren avui el cap d'any i l'entrada de l'Any del Bou

La comunitat xinesa celebra aquesta nit el cap d'any i l'entrada al 4707, l'Any del Bou, tot i que el número d'any varia segons el calendari utilitzat. La celebració de l'Any Nou Xinès s'allarga dues setmanes i es viu amb gran intensitat, comparable a les celebracions a Occident. L'àpat és d'una gran exquisidesa i cada plat hi té una significació especial: salut, èxit, fortuna... Les associacions xineses del nostre país han organitzat actes per celebrar-ho.

L'associació Amics de Xina de Girona ha organitzat una festa al restaurant Drac Paradís, amb un menú d'especialitats xineses, actuacions i karaoke.

A València, l'Institut Confuci, vinculat a la Universitat de València, festivarà l'Any Nou demà, amb una jornada plena d'activitats culturals: balls, conferències, una exposició i un sopar que aplegarà prop de dues-centes persones.

A les Illes no hi ha prevista cap celebració pública de l'Any Nou xinès, tot i que, segons l'Associació Xinesa a Balears, prop de 2.500 ciutadans xinesos residents a les Illes han viatjat aquests dies al seu país d'origen per a celebrar-hi l'entrada del nou any.

XINAFEST TANCARÀ LES CELEBRACIONS A BARCELONA Les Cotxeres de Sants acolliran el 8 de febrer el festival Xinafest, un esdeveniment que celebrarà l'entrada del Nou Any xinès amb tota la comunitat xinesa de la ciutat. Inclou una cinquantena d'activitats com tai-txí, conferències, tallers infantils, projeccions, danses, músiques tradicionals i modernes, gastronomia... El festival és obert a tot el públic, i l'any passat va aplegar més de 1.500 persones.
 
+ Webs a Nosaltres.cat: Comunitat xinesa.
+ Diari de l'Escola: Bon any nou...xinès.
tornar

Versió per imprimirEnviar a un amic

CC

IQUA