VilaWeb.cat
VilaWeb.tv
Nosaltres.cat
MÉSVilaWeb  Correu  Clau
Vilaweb  
DIUMENGE, 04/01/2009 - 06:00h

Els conflictes de l'any, explicats pels blocaires a Global Voices

Els més llegits han estat els de la Xina

Global Voices, una plataforma de blocs de tot el món, és un punt de referència d'internet per saber què passa al planeta des d'una perspectiva global. En moments de conflictes i desastres naturals, el tràfic de la web augmenta notablement perquè ofereix el punt de vista de blocaires que viuen els fets en viu. En un resum sobre el més destacat de l'any, veiem que els blocs més visitats han estat de la Xina, igual que va passar el 2007.

Així, els apunts més visitats han estat els que parlaven de les protestes pro-Tíbet, dels Jocs Olímpics i del terratrèmol de Sixuan.

Un dels apunts més llegits (va rebre més de 700 comentaris), feia referència a les protestes pro-Tíbet i a les contra-protestes per part de ciutadans xinesos. De fet, no pocs blocaires xinesos van protestar sobre el cobriment dels esdeveniments que en feien els mitjans occidentals. Un apunt sobre el terratrèmol de Sixuan, amb vídeos i fotos, també va triomfar a la web.

El conflicte a Ossètia del Sud que va enfrontar Rússia i Geòrgia també va ser seguit per blocaires de la regió, que van informar-ne abans que els periodistes dels principals mitjans internacionals hi arribessin.

Amb tot, el tràfic més intens a la web es va experimentar amb els atacs terroristes a Bombai del novembre passat. Global Voices fou una de les primeres webs a oferir fotos, poques hores després dels atacs, i va fer un cobriment especial dels fets a través de blocaires de la zona.

La secció Special Coverage ofereix un resum més extens dels principals esdeveniments de l'any.

 
+ Mapa amb els conflictes coberts per Global Voices.
tornar

Versió per imprimirEnviar a un amic

CC

IQUA