VilaWeb.cat
VilaWeb.tv
Nosaltres.cat
MÉSVilaWeb  Correu  Clau
Vilaweb  
DIVENDRES, 12/12/2008 - 06:00h

'Altres colors', l'últim llibre d'Orhan Pamuk, a Bromera

És el quart títol que l'editorial publica del Nobel turc

Bromera ha publicat l'últim llibre d’Orhan Pamuk, 'Altres colors', que aplega una setantena d'articles. És el primer llibre que Pamuk ha publicat després d’haver rebut el Premi Nobel de Literatura, el 2006. Diu: 'És un llibre fet d'idees, d'imatges i fragments de vida que encara no han trobat la manera de formar part d'una de les meves novel·les. Els he posats junts aquí, com si fos una narració contínua'. Podeu llegir-ne el pròleg sencer (pdf).

'Altres colors' aporta fets autobiogràfics, assaigs sobre cultura i anàlisi política. Parla del sentit de la seva escriptura i dels llibres que ha escrit. També examina el polèmic procés judicial a què fou sotmès no fa gaire. I tanca el llibre amb la conferència que va pronunciar a Estocolm, pocs dies abans del lliurament dels Premis Nobel, el desembre del 2006.

És el quart títol de Pamuk que publica Bromera, l'editora de la sevaobra completa, després de 'Istanbul, ciutat i records', 'El castell blanc' i 'Em dic vermell'. La traducció és de Carles Miró.

 
+ La web de Bromera us ofereix en pdf el capítol 52, 'La ira dels condemnats'.
tornar

Versió per imprimirEnviar a un amic

CC

IQUA