VilaWeb.cat
VilaWeb.tv
Nosaltres.cat
MÉSVilaWeb  Correu  Clau
Vilaweb  
DIVENDRES, 21/11/2008 - 13:41h

El rector de la UB permet la tancada dels estudiants fins dilluns

Diu que els estudiants han d'abandonar la tancada dilluns per començar el procés de diàleg · Els universitaris valoraran dilluns mateix si continuen les protestes

El rector en funcions de la Universitat de Barcelona (UB), Josep Samitier, ha dit que permetia la tancada dels estudiants en protesta contra l'Espai Europeu d'Educació Superior (EEES), el pla Bolonya, durant tot el cap de setmana però que s'hauria d'acabar dilluns, per començar el diàleg. Ha garantit que les portes de la universitat romandrien obertes tot el cap de setmana mentre els estudiants mantinguessin les normes bàsiques de convivència, com han fet fins ara.

El portaveu del Sindicat d'Estudiants dels Països Catalans (SEPC), convocant de les protestes, Arnau Mallol, explica que dilluns faran una assemblea per a decidir si desconvoquen la tancada o no. Tot amb tot, avisa: 'L'any passat ja ens van prometre diàleg i no ens han fet cas. Aquest any no ens prendran el pèl.'

Els universitaris pretenen que es convoqui un referèndum vinculant per a decidir si el pla Bolonya continua endavant o no i que s'absolguin els estudiants expedientats de la UAB. Però Mallol diu que la reunió d'ahir amb la comissionada d'Universitats, Blanca Palmada, no va servir per a acostar posicions.

Uns dos-cents estudiants han passat la nit a l'edifici històric de la UB per protestar contra el pla. Els portaveus també es van reunir ahir al vespre amb els rectors de la UB; de la UPF, Josep Joan Moreso, i de la UAB, Lluís Ferrer Caubet.

Jornada de vaga

La vaga d'ahir va tenir un seguiment notable a la majoria d'universitats del país. Estudiants i agents antiavalots es van encarar a la Rambla de Barcelona, quan els agents els van impedir el pas. Alguns estudiants, i també periodistes, van resultar ferits pels cops. Més tard, cridant consignes com 'Contra Bolonya, aturem les aules', van ocupar l'edifici històric de la UB.

 
Versió per imprimirEnviar a un amic

CC

IQUA