| Contactar amb El Punt - Pobles i Ciutats |
| Qui som? - El Club del subscriptor - Les 24 hores d'El Punt - Publicitat - Borsa de treball | El Punt | VilaWeb | dilluns, 24 de juny de 2024


dissabte, 17 de juny de 2006
>

Carod crida els milers de manifestants del 18 de febrer a votar demà «no»

Puigcercós diu que el PSC, CiU i ICV-EA haurien d’estar agraïts al no dels republicans

ANNA SERRANO. Girona
En l’últim míting de campanya, al Palau Firal de Girona, el president d’ERC, Josep-Lluís Carod-Rovira, va adreçar-se als milers i milers de persones que el passat 18 de febrer van sortir al carrer sota el lema Som una nació i tenim el dret de decidir i els va demanar que demà «tornin a sortir al carrer a defensar Catalunya» i votin «no» a l’Estatut. El president i el secretari general dels republicans, Joan Puigcercós, van carregar contra el text i van reiterar les crides als seus a no tenir por de coincidir amb el PP. Puigcercós va dir que el PSC, CiU i ICV-EA hauran d’estar agraïts al no d’ERC perquè permetrà negociar amb Madrid en el futur.


+ Pere Vigo, Joan Puigcercós, Josep-Lluís Carod-Rovira i Teresa Comas / Foto: LLUÍS SERRAT

La manifestació del passat 18-F va ser molt present en l’últim míting d’ERC, al qual van assistir més de 800 persones. Van passar vídeos de la multitudinària mobilització i Josep-Lluís Carod-Rovira va interpel·lar directament els participants. «Em dirigeixo a aquell milió de catalans que van sortir al carrer amb dignitat i ara hem de tornar a sortir al carrer». Va assegurar que «si sortim tots aquells que van anar d’Espanya a Catalunya, el no serà imparable». El president dels republicans va deixar clar que una hipotètica victòria del sí implicarà que «hem begut oli».

Carod-Rovira va criticar durament el contingut però també la forma del text que demà se sotmet a referèndum perquè és «potiner» i «tècnicament mal fet». En l’última intervenció de la campanya va fer especial èmfasi en un dels missatges que han anat repetint: que el seu vot i el del Partit Popular són diferents. «De què, moreno, votem igual que el PP?», es va demanar i va recordar que CiU va pactar amb els populars els darrers vuit anys que van ser al govern com també ho va fer el PSOE amb la llei de partits i la Loapa i, ara, amb les reformes dels estatuts valencià i balear. A més, va assegurar que el no «serà transversal» perquè «hi haurà gent de CiU, el PSC i ICV-EA que votarà que no, malgrat que els seus dirigents els impulsin cap a una altra opció».

Carod-Rovira es va mostrar «orgullós de ser president d’ERC», l’única formació que va assegurar que manté una posició de «dignitat». Hi va insistir el secretari general, que va intervenir després per qüestions mediàtiques. Joan Puigcercós va acusar Joan Saura i Artur Mas –«l’Arturo»– de «dir mentides» sobre el traspàs de la Renfe i el finançament. «L’Estatut el fèiem per tenir més poder i més diners i no hem aconseguit res d’això.» Va lamentar que Mas «s’empassés» el model de Manuel Chaves perquè «José Luis Manostijeras» va retallar el que incloïa el 30 de setembre.

El secretari general d’ERC va pronosticar que el PSC, CiU i ICV-EA els hauran d’agrair que gràcies al no d’Esquerra podran tornar a Madrid a negociar». En aquest sentit, va reiterar que si el no guanya «agafarem tanda» i esperaran a veure què passa amb les altres reformes dels estatuts, en especial la del País Basc i «nosaltres a la cua». NOTÍCIES RELACIONADES

>La Plataforma por Madrid trenca amb Anglada pel seu suport al nou estatut

>Voteu, voteu lliures, voteu en pau

>Canvis en 20 lleis per desenvolupar l’Estatut

>Els lectors que han participat al fòrum d’opinió d’El Punt s’inclinen pel no

>El PP insisteix a demanar un no contra «la falta de llibertats»

>La CUP edita la guia «Prou d’estatuts, ara cap a la independència»

>CCSI i Estat Català demanen el no «per dignitat».

>ICV-EUiA demana el doble vot perquè pugui desenvolupar l’Estatut des del govern

>Descansi en pau l’Estatut del 79

>Tripartit de paperetes

>Per l’article 22

>El sí del Senat a l’Estatut marca la fi del tripartit

>La pólvora del rei i la del pobre

>S’acaba una campanya a mig gas

>Maragall crida a «decidir» sense por la futura relació de Catalunya amb Espanya

>L’organització del referèndum de diumenge costa 18 milions d’euros

>Una reflexió sobre la legitimitat

>Zapatero diu que «ningú s’atrevirà a derogar l’Estatut que aprovarà Catalunya»

>El Sindicat d’Estudiants dels Països Catalans demana el no

Aquest és un servei de notícies creat pel diari El Punt i distribuït per VilaWeb.
És prohibida la reproducció sense l'autorització expressa d'Hermes Comunicacions S.A.