Edu365.cat

VilaWeb.cat
VilaWeb.tv
Nosaltres.cat
MÉSVilaWeb  Correu  Clau
Vilaweb Diari de l'escola
Kilian Jornet, l'aventurer de l'any

El guardó

L'ultraterrestre

Núria Picas


dimecres, 19 de febrer de 2014
Kílian Jornet i Burgada (Sabadell, 27 d'octubre de 1987) és l'esquiador i corredor de muntanya més famós del nostre país i, també, del món. No exagerem gens: la setmana passada fou elegit, per votació popular, l'aventurer de l'any 2014 de la National Geographic Society nord-americana. Entre els mèrits, destaquen els organitzadors, hi ha haver batut rècords de velocitat i de fer conèixer l'skyrunning, un esport que consisteix a córrer per terrenys molt tècnics i complexos com per exemple glaceres, crestes rocoses i cims nevats. La web de National Geographic va rebre més de setanta-cinc mil vots, més que en cap altra votació fins ara, i Jornet fou elegit entre dotze aventurers que s'havien destacat aquest últim any per haver complert els objectius marcats en matèria d'exploració, esports d'aventura, conservació i humanitat. 'Em sento molt orgullós d'aquest premi. No corro per ésser admirat o tenir més seguidors, però és un honor que aquest reconeixement vingui de National Geographic i que la gent votés per mi', va dir Jornet.

'El català de vint-i-sis anys és l'atleta de resistència més prolífic de la seva generació. Redefineix el que és possible a les muntanyes difuminant les fronteres entre el trail running i l'escalada tècnica amb increïbles rècords de velocitat', diuen els organitzadors del guardó. 'El 2013, Jornet ha aconseguit alguns rècords al Matterhorn (o Cerví), un somni de la seva infantesa, i el Mont Blanc. Aquests cims formen part del seu projecte de quatre anys, Summits of my Life, en els quals Jornet intentarà aconseguir nous rècords de velocitat a les muntanyes més icòniques.'

El guardó


Fa nou anys que National Geographic concedeix aquesta distinció. El saltador austríac Felix Baumgartner fou elegit l'aventurer de l'any passat per la seva històrica caiguda lliure des de 39.000 metres. Enguany, els finalistes per a aconseguir la distinció eren l'escalador Adam Ondra, els alpinistes Raphael Slawinski i Ian Welsted, la nedadora de llarga distància Diana Nyad, el surfer d'onades gegants Greg Long, l'exploradora Sarah Marquis, l'esquiador JP Auclair, l'snowboarder Kevin Pearce, els aventurers David i Amy Freeman i els constructors de comunitats Stacy Bare i Nick Watson.

L'ultraterrestre


S'ha dit força vegades, per a mirar d'explicar l'extraordinària condició física d’aquest corredor i esquiador de muntanya, que devia ésser un extraterrestre, que no podia ésser humà. I és que són difícils d’explicar, sinó, els increïbles desafiaments que es planteja en projectes com Summits of my life. La cadena francesa France 2, assumint que Jornet no podia provenir d'un altre planeta, va adoptar en aquest documental un nou terme per a referir-s'hi: l’ultraterrestre.

Núria Picas


A casa nostra no sols hi ha el corredor de muntanya més important en aquests moments al món. També és catalana una de les tres corredores de referència mundials, Núria Picas i Albets (Manresa, 2 de novembre de 1976), que es disputa el primer lloc al costat de l'australiana Anna Frost i la sueca Emelie Forsberg. Picas es va coronar el 2012 campiona del món d'ultra trail i de marató d'alta muntanya als SkyGames de la Ribagorça.

MATERIALS

QUE HO SABIES?

  • Catalunya és reconeguda internacionalment per la federació de curses de muntanya mundial.

BANNER ACTUALITZAT

Vols el banner de l'última notícia a la teva web?

Copia aquest codi i enganxa-l'hi:

<a href="http://www.vilaweb.cat
/misc/diariescola/redirect.php?tp=url">
<img src="http://www.vilaweb.cat
/misc/diariescola/redirect.php?tp=img" border="0"/></a>

CERCADOR DEL DIARI DE L'ESCOLA


Ajuda

ESCOLES EN XARXA

Vés-hi
Com apuntar-s'hi

Investiga

El mateix dia que es va anunciar el reconeixement, l'esportista català va estrenar la seva nova web.
Vídeo: conversa amb Jornet al programa El convidat (2012).
CorreMonts.cat, la comunitat de corredors de muntanya catalana.
    Què és VilaWeb?    Publicitat    Mapa web    Contacte Una web de Partal, Maresma i Associats, S.L. Iqua