Edu365.cat

VilaWeb.cat
VilaWeb.tv
Nosaltres.cat
MÉSVilaWeb  Correu  Clau
Vilaweb Diari de l'escola
Els partits i les noves tecnologies

Web 2.0

Els 'guanyadors' a Twitter i a Facebook

Què s'hi diu, a Twitter?


dimarts, 23 de novembre de 2010
A les eleccions del Parlament de Catalunya, s'hi presentaran trenta-nou partits polítics i coalicions, més que no en cap altra contesa electoral.

A les últimes eleccions, del 2006, el nombre de candidatures fou de vint-i-tres. Aquelles eleccions van determinar la composició de parlament actual, constituït per sis formacions polítiques (de més escons a menys): Convergència i Unió (CiU), Partit dels Socialistes de Catalunya (PSC), Esquerra Republicana de Catalunya (ERC), Partit Popular (PP), Iniciativa per Catalunya Verds (ICV) i Ciutadans-Partit de la Ciutadania.

Segons els sondatges, els 135 escons del parlament, se'ls tornaran a repartir aquestes sis formacions, i encara n'hi ha dues més que en podrien aconseguir: Solidaritat Catalana per la Independència (SI) i Reagrupament.

Naturalment, tots plegats miren aquests dies d'acostar el programa propi als ciutadans, als electors; i, en aquest propòsit, internet i les noves tecnologies hi tenen un paper molt important.

Web 2.0


+ Els partits són presents a les plataformes Flickr i YouTube.
Els partits, en efecte, participen de ple en l'anomenada web 2.0, expressió que designa el conjunt d'aplicacions que afavoreixen la interrelació amb els usuaris. Disposen de pàgina web pròpia i són presents a les plataformes YouTube i Flickr, de vídeo i fotografia respectivament, i a les xarxes socials, particularment a Facebook i a Twitter. També disposen de pàgina pròpia els caps de llista, a més de bloc.

Els 'guanyadors' a Twitter i a Facebook


+ Socvot analitza el seguiment que els partits tenen a Facebook i a Twitter.
Què passaria, si, les eleccions, les determinessin les xarxes socials? La resposta és a Socvot, una eina que analitza el seguiment que els partits tenen a Facebook i a Twitter. A Facebook, el partit amb més seguidors és Solidaritat Catalana per la Independència, paradoxalment un partit de nova creació; a Twitter, és Convergència i Unió, favorit en els sondatges (en el cas de Twitter, únicament compten els seguidors d'un sol partit; si són seguidors de més d'un partit, no compten).

Què s'hi diu, a Twitter?


+ Tuiter.net presenta els resultats gràficament.
Una altra eina és Tuiter.net, que permet de saber quins són els termes relacionats amb les eleccions que més vegades apareixen a Twitter (els apunts publicats en aquesta xarxa social són d'un màxim de cent quaranta caràcters). Els resultats, hi són presentats gràficament i agrupats en categories: partits, candidats, temes... Crisi, economia, educació i abstenció són ara mateix els temes més repetits.

MATERIALS

  • Candidatures
    Format:Web
    A les eleccions del Parlament de Catalunya. Per circumscripcions.
  • Socvot
    Format:Web
    Mesura el seguiment dels partits a les xarxes socials.
  • Tuiter.net
    Format:Web
    Fa una anàlisi dels termes electorals més repetits a Twitter.
  • Eleccionsdosmildeu.cat
    Format:Web
    Presència i actualitat 2.0 a les eleccions catalanes del 28 de novembre.

QUE HO SABIES?

  • La mobilització del jovent via internet va afavorir la victòria de Barack Obama, el primer president negre de la història dels Estats Units.
  • A les eleccions catalanes, hi concorre el partit Pirates de Catalunya, defensor del dret de la privacitat (dins i fora internet) i de l'extensió del programari lliure.

BANNER ACTUALITZAT

Vols el banner de l'última notícia a la teva web?

Copia aquest codi i enganxa-l'hi:

<a href="http://www.vilaweb.cat
/misc/diariescola/redirect.php?tp=url">
<img src="http://www.vilaweb.cat
/misc/diariescola/redirect.php?tp=img" border="0"/></a>

CERCADOR DEL DIARI DE L'ESCOLA


Ajuda

ESCOLES EN XARXA

Vés-hi
Com apuntar-s'hi

Investiga

Eleccions: totes les candidatures.
Distribució d'escons, basada en la popularitat dels partits a Twitter.
Ideari dels Pirates de Catalunya.
I també...
Què és VilaWeb?    Publicitat    Mapa web    Contacte Una web de Partal, Maresma i Associats, S.L. Iqua