Edu365.cat

VilaWeb.cat
VilaWeb.tv
Nosaltres.cat
MÉSVilaWeb  Correu  Clau
Vilaweb Diari de l'escola
Resum 2008. Esports

Michael Phelps i Usain Bolt, herois olímpics

Rafel Nadal, número u mundial

Cristiano Ronaldo, Messi, Xavi


dilluns, 22 de desembre de 2008
Per aquestes dates solem fer el resum de l'any. Aquesta vegada hi dediquem tres capítols, el primer dels quals, que és aquest, dedicat als esports.

Un esdeveniment esportiu s'ha destacat dels altres: els Jocs Olímpics de Pequín, que han demostrat al món la capacitat d'organització xinesa. Els jocs han estat qualificats d'històrics i d'excepcionals, tot i que convé no oblidar que van anar precedits de polèmica, i durant un quant temps va semblar que podien ésser boicotats i tot. Causa: la constant vulneració dels drets humans pel govern de la Xina i, més concretament, la repressió de les protestes tibetanes del més de març (el Tíbet és ocupat per la Xina des del 1950).

En l'àmbit estrictament esportiu, la Xina va ser la primera en nombre de medalles d'or: cinquanta-una, quinze més que no els Estats Units (que en van aconseguir deu més, sumant les de totes les categories). Per molts, aquesta preeminència no és sinó el reflex esportiu del creixent paper polític i econòmic de la Xina al món.

Ara, les olimpíades pequineses seran recordades, sobretot, pels fenomenals rècords del nedador nord-americà Michael Phelps i del velocista jamaicà Usain Bolt.
  • + Webs relacionades dins Nosaltres.Cat: Esports.
  • + Sport: l'actualitat esportiva, a la BBC.

Michael Phelps i Usain Bolt, herois olímpics


+ Usain Bolt, just després de batre el rècord mundial dels 100 m llisos.
A Pequín, Phelps va superar el rècord de medalles d'or establert per un altre nedador nord-americà, Mark Spitz, que als Jocs Olímpics de Munic (1972) en va guanyar set. Les vuit medalles aconseguides, sumades a les sis que ja tenia, han fet de Phelps l'esportista més 'daurat' de la història olímpica. Bolt, l'altre heroi dels jocs, va consagrar-se com l'home més veloç del planeta, després de vèncer clarament en les curses dels 100 m i dels 200 m llisos, amb sengles rècords mundials: 9,69 s i 19,30 s. Això, sense oblidar la seva participació en la cursa de relleus 4x100, que li valgué la tercera medalla d'or olímpica.

Rafel Nadal, número u mundial


+ Rafel Nadal 'assaboreix' el trofeu de Wimbledon.
També va guanyar la medalla d'or olímpica el tennista manacorí Rafel Nadal, fita que s'ha de sumar a les aconseguides al Roland Garros i a Wimbledon, totes dues amb el màxim rival, el suís Roger Federer. A Wimbledon, Nadal i Federer van protagonitzar una final èpica de quasi cinc hores, considerada una de les millors de tots els temps. El triomf en aquests dos torneigs del Grand Slam han permès a Nadal d'acabar l'any de número u mundial.

Cristiano Ronaldo, Messi, Xavi


+ Cristiano Ronaldo, Pilota d'Or 2008.
En futbol, la medalla d'or olímpica de futbol va anar a parar a l'Argentina de Leo Messi, que molts consideren el millor jugador del món. Ara, la Pilota d'Or s'ha concedit al portuguès Cristiano Ronaldo, que tenia en favor seu l'haver guanyat la lliga anglesa i la Lliga de Campions amb el Manchester United. Un altre blau-grana, Xavi, ha estat elegit millor jugador de l'Eurocopa, guanyada per Espanya, que va derrotar Alemanya a la final (1-0).

MATERIALS

QUE HO SABIES?

BANNER ACTUALITZAT

Vols el banner de l'última notícia a la teva web?

Copia aquest codi i enganxa-l'hi:

<a href="http://www.vilaweb.cat
/misc/diariescola/redirect.php?tp=url">
<img src="http://www.vilaweb.cat
/misc/diariescola/redirect.php?tp=img" border="0"/></a>

CERCADOR DEL DIARI DE L'ESCOLA


Ajuda

ESCOLES EN XARXA

Vés-hi
Com apuntar-s'hi

Investiga

Les nedadores catalanes Gemma Mengual i Andrea Fuentes, duet 'argentat' a Pequín.
El Vila-real acaba la lliga segon.
Mireia Belmonte: rècord mundial de 400 estils.
Febrer del 2008: la Penya guanya la Copa.
I també...
Què és VilaWeb?    Publicitat    Mapa web    Contacte Una web de Partal, Maresma i Associats, S.L. Iqua