Edu365.cat

VilaWeb.cat
VilaWeb.tv
Nosaltres.cat
MÉSVilaWeb  Correu  Clau
Vilaweb Diari de l'escola
Resum 2007. Esports

Federer, Nadal i Ferrer

Natació: de Phelps a Mengual

Ni Alonso, ni Hamilton: Raikkönen


dilluns, 24 de desembre de 2007
Estrenem l'habitual resum de l'any, que anirem descabdellant en un especial, amb un primer capítol dedicat als esdeveniments esportius més remarcables.

En futbol, convé de referir-se al Reial Club Esportiu Espanyol, que va arribar a la final de la copa de la UEFA, finalment perduda, amb el Sevilla, a la tanda de penals. A banda, l'equip blanc-blau va esgarrapar un empat al Camp Nou a la penúltima jornada de la lliga, cosa que va acabar de malmetre les possibilitats del FC Barcelona d'endur-se el campionat.

Això, juntament amb el bon peu amb què ha començat la lliga 2007-2008, ha revifat la rivalitat entre els dos equips barcelonins, com es va poder veure al derbi de l'estadi de Lluís Companys, acabat amb empat.

El Barça no ha aconseguit cap títol de pes: ni la Lliga de Campions, ni la lliga, ni la copa. Això sí, aquest 2007 ha marcat la desclosa de dos jugadors amb molt de futur: Giovani Dos Santos i Bojan Krkic, que amb tan sols disset anys s'ha convertit en un nou ídol de l'afecció blau-grana. Afegim-hi, també, la consolidació definitiva de Leo Messi, elegit no fa gaire segon millor jugador del món per la FIFA, darrere del brasiler Kaká.

L'equip de Kaká, l'AC Milan, ha palesat novament la competitivitat del futbol italià, car ha guanyat la Lliga de Campions (ja en té set) i la Copa del Món de Clubs. A l'altra banda de l'Atlàntic, el Brasil va derrotar l'Argentina (3-0) a la final de la Copa Amèrica, l'equivalent americà de l'Eurocopa.
  • ! Actualització el 24/12/2007 a les 08:30
  • + Webs relacionades dins Nosaltres.Cat: Esports.

Federer, Nadal i Ferrer


+ David Ferrer, cinquè al rànquing de l'ATP.
Aquest últim anys el suís Roger Federer ha engruixit encara més el seu palmarès, i, amb dotze títols de Grand Slam, s'acosta al rècord de Pete Sampras, que en té catorze. Enguany n'ha guanyats tres, tots llevat del Roland Garros, en què va tornar a topar amb el geni de Rafel Nadal. El manacorí hi va guanyar per tercera vegada consecutiva, cosa que ningú no feia del mític Björn Borg ençà. Una altre tennista del país, el valencià David Ferrer, va arribar a la final del Masters, la competició que disputen els vuit millors jugadors del món, cosa que li ha permès d'enfilar-se a la cinquena posició del rànquing de l'Associació de Tennistes Professionals (ATP).

Natació: de Phelps a Mengual


+ Gemma Mengual: sis medalles al Mundial de natació.
El Mundial de natació, disputat la primavera passada a Melbourne, ha fet entrar el nord-americà Michael Phelps a la història d'aquest esport. Phelps va guanyar més medalles d'or que no cap altre nedador en un mundial: set, igual que el llegendari Mark Spitz als Jocs Olímpics de Munic 1972. Destacadíssim, així mateix, el paper en natació sincronitzada de la barcelonina Gemma Mengual, tornada d'Austràlia amb sis medalles.

Ni Alonso, ni Hamilton: Raikkönen


+ Kimi Raikkönen, campió contra pronòstic.
Enguany el Mundial de Fórmula 1 ha estat marcat per la rivalitat entre els dos pilots que competien amb l'escuderia McLaren: Fernando Alonso i Lewis Hamilton; una rivalitat que ha acabat amb polèmica i que ha ultrapassat l'àmbit esportiu, amb molt de ressò als mitjans de comunicació espanyols i anglesos. De tot plegat n'ha sabut treure partit el finlandès Kimi Raikkönen, de Ferrari, vencedor a l'últim moment i a la impensada.

MATERIALS

  • 2007 in sports
    Format:Web
    Informació de la Wikipedia, claferta de vincles.
  • elsesports.cat
    Format:Web
    Canal informatiu de Televisió de Catalunya i Catalunya Ràdio.
  • BBC Sport
    Format:Web
    Actualitat i fets notables de l'any en esports diversos.
  • UEFA
    Format:Web
    Organisme rector del futbol europeu.

QUE HO SABIES?

  • Els clubs de futbol del Vila-real CF i el València CF són la cara i la creu d'aquest final d'any. Si els groguets són quarts a la lliga, els xes són setens (i han caigut a la primera fase de la Lliga de Campions).
  • En motociclisme, el mallorquí Jorge Lorenzo s'ha tornat a proclamar campió del món de la cilindrada de 250 cc, i el sabadellenc Dani Pedrosa ha atès el sots-campionat de la categoria de Moto GP, la de màxima cilindrada, darrere l'australià Casey Stoner.

BANNER ACTUALITZAT

Vols el banner de l'última notícia a la teva web?

Copia aquest codi i enganxa-l'hi:

<a href="http://www.vilaweb.cat
/misc/diariescola/redirect.php?tp=url">
<img src="http://www.vilaweb.cat
/misc/diariescola/redirect.php?tp=img" border="0"/></a>

CERCADOR DEL DIARI DE L'ESCOLA


Ajuda

ESCOLES EN XARXA

Vés-hi
Com apuntar-s'hi

Investiga

Messi fent de Maradona.
Asafa Powell: 100 metres en 9, 74 segons.
Kaká, Pilota d'Or 2007.
I també...
Què és VilaWeb?    Publicitat    Mapa web    Contacte Una web de Partal, Maresma i Associats, S.L. Iqua