Opinió

Guillem Agulló

29.07.2014

Els grups neonazis fan la feina bruta dels aparells oficials

La sentència de l'operació Panzer [que resol l'absolució del grup nazi Frente Antisistema] demostra que els aparells oficials encobreixen grups neonazis i terroristes. Ara els agradaria --a la justícia i als governants-- que féssem una defensa de la lluita armada d'autodefensa davant d'aquests grups terroristes i que ens col·locàssem en la mateixa situació d'il·legalitat i terrorisme. Haurien volgut que haguéssem anat al judici i que hi hagués hagut enrenou per a poder dir 'són iguals'. Però a la família no ens hi trobaran mai de la vida, perquè nosaltres venim de la cultura de la pau. Som pacifistes, demòcrates convençuts i creiem que l'única via per a resoldre les coses és parlant, en democràcia i pacíficament. 


Jo sabia que tot açò podia passar. Quan la gent s'escandalitzà perquè havien confós el nom de Guillem amb el seu assassí, ens ho agafàrem amb calma. Ja rebérem tota la pressió mediàtica de criminalitzar la memòria de Guillem. Sabíem que açò era un judici per a rentar la cara a la justícia. Però aquesta situació de gravetat és difícil de resoldre perquè ells --institucions penitenciàries, justícia, policia, guàrdia civil…-- són part del problema. Emparen els grups terroristes, que són els que els fan la feina bruta. I per això han de mantenir-los, protegir-los i tenir-ne cura. 


Tot plegat demostra que s'ha de liquidar la transició i anar cap a una ruptura democràtica i un procés constituent; i els qui som catalanistes, cap a la independència. Perquè amb aquesta gent no es pot anar enlloc. Els independentistes no podem perdre-hi ni un minut més. 


 


Guillem Agulló


[Opinió recollida telefònicament per la redacció de VilaWeb.]

Editorial