Opinió

Quim Torra

22.08.2014

El president, amenaçat

Se n'ha anat parlant i és una sospita generalitzada, però ahir, de nou, Luis Maria Ansón, a El Mundo, repetia que els serveis secrets espanyols i el CNI investigaven el president Mas. La raó, òbviament, és la voluntat de convocar la consulta sobre la independència de Catalunya. I l'objectiu, encara més òbviament, que s'arronsi i 'replegue las velas de su barco secesionista. Si no lo hace se enfrentará, tal vez en las próximas semanas, a un escándalo de mayúsculas proporciones'. Si ningú coneix les clavegueres de l'estat, és el senyor Ansón. És un hàbitat on es troba bé. Cal donar, doncs, tot el crèdit a les seves paraules.


El nostre president, democràticament escollit, que ha actuat amb escrupolositat democràtica, que compleix el manament del parlament --i del poble que el va escollir--, és, a hores d'ara, investigat per l'estat impropi amb una finalitat política.


És intolerable que a l'estat en què de moment vivim s'investiguin ciutadans per motius polítics. Parlen molt de legalitats, però caldria recordar-los que se suposa que Espanya és un estat de dret. Si la màxima institució del país és investigada per motius polítics, no cal ser gaire agosarat per a imaginar-se fins on poden arribar. La nostra llibertat és amenaçada.


El fet és gravíssim i caldria que no només el govern català el denunciés a les màximes instàncies internacionals. Els nostres eurodiputats a Estrasburg i els diputats catalans a Madrid tenen l'obligació de denunciar-lo. El senyor Duran i Lleida, que té un seient a la Comissió de Secrets Oficials del congrés espanyol (on la presència del senyor Alfred Bosch ha estat vetada), hauria de demanar-ne amb urgència la convocatòria.


Qui pot voler viure en un estat espia?

Editorial