Opinió

 

1/73>

Martí Gasull

13.01.2012

'Aquests comportaments recorden l'època de la dictadura'

La decisió de determinats mossos d'esquadra, que no són tots, de no voler utilitzar el català ens sembla esperpèntica, obscena i fins i tot pornogràfica. La llengua és un factor de país cohesionador i aquí se'n fa un ús gremial intolerable. La fan servir per dividir i no per cohesionar. I fent això van molt més enllà de les seves reivindicacions laborals. La llengua no té res a veure amb les seves reivindicacions.

Per descomptat, no és una manera gens seriosa de portar a terme reivindicacions laborals. I fent-ho, no projecten la imatge de respecte i de servei a la ciutadania que pertoca als mossos d'esquadra. El que fan és generar incomprensió entre la ciutadania vers la seva causa. És contraproduent.

I no oblidem una cosa: aquests comportaments recorden l'època de la dictadura, quan la policia parlava en castellà i reprimia qui parlava en català. És el moment de recordar això.

A partir d'ara posem en marxa la maquinària i no descartem cap mena d'acció. El primer que farem és parlar amb els sindicats, perquè ens consta que les direccions dels grans sindicats no comparteixen aquests posicionaments. Parlarem amb ells i els demanarem que no facin aquest ús de la llengua. I en funció de la seva resposta decidirem quines accions portem a terme.

Martí Gasull, portaveu de la Plataforma per la Llengua
(Opinió recollida telefònicament per la redacció de VilaWeb)

Editorial