Opinió

 

<27/88>

Andreu Barnils

19.01.2014

Woody Allen, pederasta?

Ronan Farrow (27 anys) és un dels catorze fills de Mia Farrow. L'actriu el va tenir quan vivia amb Woody Allen. Les relacions de Ronan Farrow amb el seu pare Woody Allen no són gens bones. Gens. Aquesta setmana passada, dilluns 13 de gener, després que el director de cinema rebés un homenatge, Ronan va escriure aquest tweet: 'M'he perdut l'homenatge a Woody Allen - la part on una dona confirma públicament que ell va abusar d'ella quan tenia set anys l'han posada abans o després d'Annie Hall?' No és la primera vegada que el fill de Woody Allen acusa son pare de tenir relacions sexuals amb la seva germana Dylan quan era petita. Fa un any, en el dia del pare 2013, Ronan Farrow va fer aquesta piulada: 'Bon dia del pare -o, com diu la meva família, bon dia del cunyat'.


D'aquest cas fins ara només en teníem la versió de la premsa: l'agost de 1992, després de marxar amb Allen a la casa de camp de Mia Farrow a Connecticut i havent tornat sense roba interior, Dylan va explicar a la seva mare que Allen li havia introduït el dit a la vagina i li havia fet petons per tot arreu, a les golfes de la casa, acusacions que Allen sempre ha negat categòricament. Ara, vint anys després, la nena de set anys és tota una dona de vint-i-set que parla per primera vegada en públic de son pare. Un pare, Woody Allen, que no és pare biològic, però que la va adoptar.


L'entrevista amb la filla ha aparegut a la revista Vanity Fair fa poques setmanes. És un article llarg, molt documentat i signat per Maureen Orth. Farrow i la periodista Orth es coneixen de fa molt anys. Molts: Orth va escriure per primera vegada sobre aquest cas de pederàstia fa vint anys, l'any 1992, en aquest article. Dues dècades després la periodista ha aconseguit que la filla parlés per primera vegada. Ho fa a partir de la pàgina 5 del recent article titulat Momma Mia! :


'Molta cosa no la recordo, però el que va passar a les golfes sí. Recordo quina roba duia posada, i quina no'. La periodista li demana si va passar més d'una vegada. 'No. Va ser un cas aïllat. La resta eren les coses rares del dia a dia -l'estranya rutina que jo pensava que era normal (...) A mi se'm fa molt difícil escoltar jazz. Se'm emportava als assajos de clarinet amb la seva banda. Jo em posava entre les seves cames, mirant enfora. Em sentia com una gossa, o una cosa així. Em deia que m'assegués allà i prou. Jo feia el que em deien. Solia cantar-me la famosa cançó 'Heaven' [Cheek to Cheek', d'Irving Berlin]. Només de pensar en aquesta cançó em vénen calfreds i ganes de vomitar, perquè em fa tornar enrere. Li tinc por. I a la seva imatge. Ningú vol pensar que aquest cineasta llegendari és el meu pitjor malson'.


L'autora de l'article, en anteriors peces, ja havia entrevistat a més de vint persones que li havien confirmat l'obsessió que Allen tenia amb la nena Dylan. De fet, diu, el cineasta assistia a teràpia per aquesta raó. Però l'autora està convençuda que el poder de Woody Allen és molt gran i, per tweets que vagi escrivint el germà Ronan, al director no li tocaran ni un pèl. I ens recorda que la justícia va dictaminar que no es podia demostrar que Allen abusés de la filla. Però la peça escrita per Orth fa dubtar molt de la justícia. Molt: mai es va prendre declaració a la nena i s'han eliminat les notes que l'equip mèdic va prendre. A dia d'avui no es poden revisar. A sobre, Allen negava que hagués pujat mai a les golfes, l'escenari del crim, però quan van trobar-hi pèls seus, va rectificar: sí, he estat a les golfes, però no hem fet res.


Veurem si les recents declaracions dels dos fills de Woody Allen, Ronan i Dylan, canvien el cas en algun sentit o altre. 


PS:El fill Ronan Farrow, per cert, té una semblança enorme amb Frank Sinatra, una de les parelles de Mia Farrow...

Editorial