Opinió

 

<92/169>

Vicent Partal

07.07.2010

Un país moralment desfet

La detenció del president de la Diputació d'Alacant tanca el cercle. Vivim en un país moralment desfet. A Castelló, Fabra, a València, Gürtel, a Alacant, Ripoll. Campistes i zaplanistes, plegats i encausats. És molt difícil de no sentir fàstic ara mateix en veient les institucions valencianes fagocitades per una banda de lladres sense escrúpols ni moral.

Tot això no passa perquè sí, evidentment. El volum i l'abast dels casos múltiples que afoguen la vida política valenciana fa impossible de pensar avui en cap teoria de problemes personals: no és aquest o aquell polític que s'equivoca i fa les coses malament. No. Nosaltres tenim un mal col·lectiu i aquest mal es diu PP. El PP valencià és ara mateix un partit foradat en totes direccions per la amoralitat i per la corrupció. Tant que fa impressió adonar-se'n.

I la veritat és que encara impressiona més saber que, malgrat això, tenen les eleccions guanyades. Diuen que la democràcia és el menys imperfecte dels sistemes polítics. I més al vell Regne.

Mail Obert