Opinió

 

<78/169>

Vicent Partal

20.09.2011

Impunitat, com sempre

Ahir un fiscal de la Ciutat de València va demanar l'absolució del conegut dirigent d'extrema dreta Juan García Sentandreu, en la causa que contra ell seguien alguns dirigents de Solidaritat Catalana per la Independència i del PSAN. Sentandreu, com és sabut, va agredir Joan Laporta i la resta d'assistents al míting de presentació de SI a València.

L'absència de Joan Laporta o d'un representant legal seu va ser la raó adduïda ahir pel fiscal per a abandonar la causa contra un home, Sentandreu, que és un habitual de la provocació i de l'atac. Sentandreu i els seus no es van limitar aquell dia a agredir Laporta, però això el fiscal ho va passar ahir per alt. Com va passar per alt una cosa més greu encara: la defensa dels més elementals drets democràtics, que va deixar que Sentandreu trepitjàs en un discurset inconcebible en una democràcia, però que aquest conegut militant de l'extrema dreta va poder fer a plaer en el jutjat.

Ahir, una vegada més, els valencians vam assistir a una burla a la democràcia. Per desgràcia, això encara és un fet habitual en una ciutat on aquesta gent, que recorre a la violència per atacar les opinions dels altres, no rep mai l'alto de les institucions democràtiques. Incomprensiblement. O no tant...

Mail Obert