Opinió

 

<63/169>

Vicent Partal

24.04.2012

La desesperació s'apodera de la Generalitat Valenciana

Tenen por que els rumors que Mariano Rajoy els vol intervenir siguen certs. Si fa una setmana les especulacions apuntaven a Castella- La Manxa, ara, i cada dia més, sembla que serà el País Valencià la primera autonomia intervinguda per l'estat. I ara tot són presses. Anunciar ahir que acomiadaran de colp un 40% dels treballadors de les empreses públiques és un indici. I la plasmació d'un fracàs històric.


Els càlculs que circulaven ahir parlen de l'acomiadament, segurament ràpid, de prop de cinc mil persones. En total, la Generalitat Valenciana té ara quaranta-sis empreses públiques que sumen prop d'onze mil treballadors. La més gran és Ràdio Televisió Valenciana, amb mil vuit-cents treballadors, dels quals mil dos-cents pareix que saltaran ben prompte al carrer.


És cert que les empreses públiques no són els funcionaris. Però a hores d'ara ja hi ha pocs funcionaris de la Generalitat Valenciana que no vegen que el seu futur és molt fosc. La Generalitat Valenciana ha fet fallida per culpa dels excessos i la política del PP. I ara ha de prendre decisions suïcides. Com podran fer funcionar Canal9 i Ràdio9 en aquestes condicions, posem per cas, és una incògnita fàcil de descobrir: no podran. I això sol ja diu l'abast de la desesperació en què han entrat. L'únic objectiu és deixar de gastar, simplement, sense ni pensar ni en les conseqüències. Tocats. Enfonsats.

Mail Obert