Opinió

 

<43/169>

Vicent Partal

22.05.2013

El futur de VilaWeb

(Seguint una petició que molts lectors ens heu fet arribar reiteradament, des d'avui ampliem les possibilitats que teniu de donar suport a aquest diari i us oferim també l'opció de fer una donació econòmica puntual. I com sempre podeu seguir apuntant-vos a +VilaWeb, que és la millor manera d'assegurar el futur de VilaWeb.)




Ara fa divuit anys teníem un somni. Fer un diari independent, al servei de tot el país, professional i innovador. Han estat divuit anys enormement intensos per a nosaltres i per al país, després dels quals ens trobem ací on som: en el moment més extraordinari de la història del periodisme i en el moment més transcendental de la història del país.


Fa divuit anys vam somniar que la gent al matí es despertaria i trobaria una portada diferent de les que podia llegir aleshores. No sabíem encara que les piulades deixarien de ser només una cosa dels ocells i que els estels baixarien del cel als balcons. Però sabíem que un gran diari era una nació que parlava amb si mateixa i que el món esdevindria un país petit, gràcies a internet.


Divuit anys després, això és VilaWeb. No sols cada matí, sinó cada hora i cada minut teniu a les vostres mans una portada diferent que conjuga la passió pel país i pel món amb el rigor i la pràctica del periodisme de qualitat. Som un diari que sap moure's entre la immediatesa i la profunditat. Som un diari que no respecta les fronteres que ens volen imposar. Una publicació que, de cap manera, no vol ésser un mitjà marginal, sectari o especialitzat. Per això mateix ha estat capaç d'encapçalar durant divuit anys seguits els diaris digitals catalans, és un dels emblemes més reconeguts i respectats de la internet en la nostra llengua i un model de referència periodística a Europa.


Arribar fins ací ha estat un viatge extraordinari, però no sempre fàcil. Internet i el periodisme canvien a una velocitat enorme i això ens ha motivat per ser sempre en la primera línia de la innovació. Des de la creació dels blocs fins a la proposta central per al nostre futur de +VilaWeb, aquest diari sempre s'ha avançat al temps. I això, que també ens ha portat on som, ens fa creure en la nostra capacitat de ser encara més forts en el futur. Un futur que creiem sincerament que, tant per al periodisme com per al país, necessita més que mai l'esperit i la manera de fer de VilaWeb.


En la vida, els divuit anys marquen el pas de la infantesa a la majoria d'edat. Als nostres divuit mantenim intacta la il·lusió i ens sabem també més madurs que mai, disposats a assumir encara responsabilitats més grans.


Però el periodisme no és res sense lectors. I per això, ara que fem divuit anys, volem remarcar aquesta obvietat per donar-vos les gràcies i demanar-vos que continueu fent-nos costat. VilaWeb no existiria sense l'esforç professional, diari i compromès de tota la gent que hi ha treballat durant aquests divuit anys. VilaWeb tampoc no seria res sense els centenars de milers de lectors que ens sou fidels i que constantment ens llegiu, ens escriviu, ens motiveu. VilaWeb no seria res especialment sense aquestes més de 2.500 persones que ja han decidit d'ajudar-nos també econòmicament, implicant-s'hi com a membres de +VilaWeb. I això, ara que enfilem els vint anys, té un valor molt especial.


VilaWeb ara ha de projectar-se cap a les dècades vinents, seguint els valors que l'han definit, que l'han fet ser què és i servint tots els ciutadans del nostre país, de Salses a Guardamar i de Fraga a Maó. Els grans diaris del món són institucions que persisteixen i l'esforç fet durant aquests anys trobarà la millor justificació en un VilaWeb consolidat com un actor fonamental de la comunicació en català, com un pilar del nou país que ja anem fent.


Aquest pas que hem de fer només serà possible si els lectors ho voleu. No hi ha fórmules màgiques ni camins fàcils. Si la comunitat de lectors de VilaWeb ho voleu, aquest diari entrarà en la tercera dècada més fort que mai i més disposat que mai a complir els objectius que volíem assolir quan el vam fundar.


Som a les vostres mans. I sabem, perquè ens ho han ensenyat aquests apassionants divuit anys, que podem confiar en vosaltres. Perquè junts som molt forts.


 

Mail Obert