Opinió

 

<2/169>

Vicent Partal

13.06.2014

L'escola de tots

Som Escola, amb el suport de més de quaranta entitats i també d'Escola Valenciana i l'Assemblea de Docents de les Illes, ens convoca demà a una cercavila contra la llei Wert. La concentració vol ser l'expressió del descontentament i la irritació del país contra el ministre i, naturalment, la comunitat educativa és la més implicada en l'èxit de l'acte.


Tanmateix, no ens hauríem d'equivocar. L'escola és una peça clau, determinant, del futur de qualsevol país, però encara més del nostre. Per això defensar el sistema escolar públic i de qualitat en la nostra llengua no és tasca de pares i professors, només, per bé que és lògic que ells siguen els primers de fer-ho. La responsabilitat és del conjunt de la societat. Especialment perquè l'atac contra l'escola és concertat i orquestrat pel govern espanyol a tots els Països Catalans.


L'espanyolisme ha posat la proa als mitjans en català i a l'escola en català. Només va caldre que la FAES els assenyalàs com a pilars del creixement del sobiranisme. Amb independència que l'anàlisi siga encertada o no, que se'n podria parlar a bastament, és evident que això confereix a l'atac i a la resposta a l'atac un caràcter polític que ningú, en un moment com el que vivim, no hauria de menystenir.





L'opinió dels subscriptors (Els subscriptors voluntaris són la clau perquè VilaWeb us arribi cada dia, gràcies al seu suport econòmic i periodístic. Si també voleu ajudar-nos aneu a aquesta pàgina.)




Josep Usó:


L'aatac a l'escola és brutal. I la resposta, a tots els nivells,  no pot ser de baixa intensitat. Que no vol dir violenta. Vol dir contundent.  Per tant, les manifestacions de demà seran importants. I molt observades, també per l'adversari. 


Espere i confie que la gent es comence a alçar contra l'opressor. Al capdavall, està en joc el futur dels nostres fills. El nostre futur.






Octaví Monsonís:


Al País Valencià, cap mitjà en català i als més de cent mil xiquets i xiquetes que volen escolaritzar-se en valencià l'executiu valencià els escolaritza en castellà. On són els nostres drets? El sr. Wert no és ministre dels espanyols, només de la part castellana, i doncs, per a què el volem, aquest ministre? I per a què la volem aquesta Espanya que no respecta ni els nostres drets més fonamentals



Sebastià Batlle:


Acabo de veure el debat a  .CAT  de TV3, i s’ ha vist molt clarament certes ideologies. Dels tertulians, 3, bàsicament 2, que de ben segur que no han anat a la mateixa escola que jo. A mí em varen ensenyar educació i respecte, per a tothon i a allà on vagi . A una persona li agrada més l’ escola de Segovia (i amb tots els respectes per aquesta escola), doncs bé, ja sap el què ha de fer, que si ho fa deixarà la plaça, i possiblement la feina, per a algú que realment respecta el territori on viu i hi treballa.


Mail Obert