Opinió

 

<2/169>

Vicent Partal

26.09.2013

Coses de boigs

O de boges. La diputada del Partit Popular balear Ana Maria Aguiló no s'ha estat d'amenaçar els pares que donen suport a la vaga indefinida de docents i els ha amenaçats dient-los que podrien perdre la custòdia dels fills. L'amenaça, evidentment, causa hilaritat però és ben significativa de l'estat en què es troba ara mateix la facció governant del PP a les Illes. Desconcertats per una revolta ciutadana que supera amb escreix allò que esperaven i es pensaven que passaria, atemorits per l'evident pèrdua de centralitat política del partit i embogits de tant pensar com es pot aturar això.


La proposta d'Aguiló és simplement irrealitzable. Imagineu-vos milers i milers de pares mallorquins, menorquins, eivissencs i formenterers, desposseïts de les seues criatures. Imagineu-vos quina una es podria organitzar. Encara més senzill: imagineu-vos com un estat tan ineficaç com el que tenim podria acomplir una operació burocràtica, ja ho limite a això, d'una envergadura tan considerable.


És simplement irreal. I aleshores ens podem demanar com és que algú amb responsabilitats polítiques pot presentar en públic un fet tan irreal. I l'única resposta és que ho fa per fer por. O, més ben dit, pensant que així farà por. Pensant que així dissuadirà uns quants pares --se suposa que ella creu que molts-- de lluitar per l'educació dels fills, per la dignitat de les escoles i pel model de societat i de país en què creuen.


Trist, lamentable, ridícul. En aquest punt ha arribat el PP a les Illes Balears.




PD. Em recorden de bon matí que la jutgesa del cas 'Exèrcit del Fènix' (Eric Bertran) ja els va amenaçar amb retirar-los la custòdia per haver educat el fill 'en el separatisme'...

Mail Obert