Opinió

 

<2/169>

Vicent Partal

19.04.2013

Sèrbia i Kossove deixen Espanya sense arguments

Definitivament Espanya té mala sort. Encara ahir defensava al parlament europeu que la independència de Kossove era il·legal i es negava a reconèixer l'estat balcànic tal com els diputats de tot Europa li demanaven. I ni tan sols un dia després salta la gran sorpresa i és ni més ni menys que Sèrbia arriba a un acord de reconeixement mutu amb Kossove. Incloga o no el reconeixement diplomàtic, implícitament per primera vegada Sèrbia reconeix l'entitat política i el caràcter estatal kossovesos amb el suport i la pressió de qui? Efectivament de la mateixa Unió Europea que alguns atrevits s'afanyen a dir que serà l'escut d'Espanya contra la nostra independència de Catalunya. Ridícul de Madrid i una benedicció per a nosaltres en el moment més adequat.




Només faré dos comentaris d'urgència sobre una notícia enormement important per a nosaltres.

1. I ara quin serà l'argument espanyol? Seguiran dient que la independència de Kossove és il·legal ara que fins i tot Sèrbia la reconeix implicitament? Si ho fan quedarà clar que estan més sols que la una. I si canvien d'opinió serà més divertit encara: recorde que Kossove és independent gràcies a una declaració unilateral d'independència. Que a més no la va fer el seu parlament sinó una assemblea creada expressament per a això.

2. Ho sent per tots aquells que diuen que Espanya mai no negociarà amb Catalunya la celebració del referèndum ni acceptarà la independència. El precedent és monumental i la tècnica serà la mateixa. Passarà.

No a un pam; a dits estem ja...

Mail Obert