Opinió

 

<2/169>

Vicent Partal

19.01.2012

La revolta de les mantes

Encara que no vulgui Fran Tejedor ha esdevingut un símbol d'un dia per altre. Aquest xicot que estudia a Almassora va fer una fotografia dels seus companys a l'institut embolicats amb mantes perquè passaven fred. Això passa en moltes escoles i instituts valencians: la Generalitat no paga i els xiquets, i els no tan xiquets, passen fred. Literalment.

Per això la manta, ha esdevingut un símbol, o va pel camí d'esdevenir-ho. Un símbol del desastre que gestiona el govern valencià, del destrellat en què el PP ha convertit la Generalitat Valenciana, i també de com creix la protesta i renaix aquell País Valencià que n'hi havia que consideraven enterrat per sempre més.

Cal reconèixer, tanmateix, que comptem amb un aliat important que és la matusseria del PP. Perquè fer fora de l'institut Fran Tejedor amb el pretext que la foto en malmet el prestigi, ja demostra ganes. Ganes que el cas acabe a les Corts, ganes que la gent en parlem i ganes que recordem, simplement, que qui malmet l'ensenyament i els instituts, i el país, ha estat,és, el govern del PP.

Mail Obert