Opinió

 

<2/169>

Vicent Partal

08.03.2010

Orwell a València

Som en el 2010 i el govern valencià, la seua llarga mà, es permet el luxe de censurar una exposició de fotografies de premsa perquè hi ha fotografies que no li agraden. Els hem elegits en les urnes i és per això que encara tenim una democràcia. Però...

Però una bona democràcia, una democràcia sòlida i robusta, la millor de les democràcies, no és, simplement, l'exposició a les urnes, cada quatre anys. Una democràcia robusta és també un determinat comportament. És demostrar respecte a la discrepància. És el gust de les formes. És entendre i assumir que aquella gent a qui t'oposes avui un dia manarà. És el respecte als ciutadans, a tots, amb independència de què pensen i voten. És entendre que el govern, amb tot l'aparell, no és al servei de qui governa sinó al servei de tothom.

A València això no passa. Ho veiem cada dia i ho hem tornat a veure aquest cap de setmana amb la censura de l'exposició que la Unió de Periodistes Valencians havia preparat amb les millors fotografies publicades a la premsa l'any passat. També les del cas Gürtel, és clar. Aquestes que han fet que el govern la censurara, omplint de vergonya un museu que no se la mereixia.

Orwell ja va explicar que en temps d'indecència dir la veritat era un acte revolucionari. Deu ser per això...

Mail Obert