Opinió

 

<2/169>

Vicent Partal

19.02.2010

Aznar?

No entenc tant d'enrenou per un gest maleducat de l'ex-president espanyol. És pública i notòria l'antipatia que m'inspira, però per quins set sous tantes portades i tantes notícies principals per un polític que ja no és ningú i que tothom sap que és un provocador nat? Més encara, si el provoquen, a ell...

No dic que no siga una noticieta això. La trobaria poc interessant, però ho podria entendre: és un ex-president, un personatge polèmic, etc. D'acord. Però aquest desplegament d'avui amb tants centímetres quadrats de diari dedicats a Aznar confesse que em deixa perplex. Voleu dir que és tan important?

O és que tot plegat forma part d'allò de si tu no hi vas ells venen, o ells vénen si tu hi vas o com carai que fos? És tot plegat una campanya, una més, del PSOE per a espantar el personal i, d'aquesta manera, abassegar els vots de la por? Alerta, si fos així. Perquè, avui per avui, em sembla que Aznar és molt menys perillós, en termes de perill real, que no qualsevol polític en actiu, especialment qualsevol polític del PSOE. A mi, em sembla que Aznar és, simplement, un ciutadà patètic, que viu fora d'aquest món i que encara no ha paït que ja no té lloc a la taula del ranxo. Molt poca cosa, de veritat. Les coses que de debò em preocupen són les que fan els qui ara mateix governen i que, jo diria, són al darrere de tota la cridòria hipòcrita que hem hagut de llegir.

Mail Obert