Opinió

 

<2/169>

Vicent Partal

16.11.2006

Zapatero és president del govern espanyol?

La forma com arriben les notícies a la població té sempre aspectes fascinants. A València o a Palma qualsevol cosa és culpa del govern 'socialista'. A Barcelona, en canvi, els trens trinxen els nervis de la població o els programes en català de TVE s'acaben i ningú no diu que això siga culpa dels 'socialistes'. Si a Madrid manara el PP, això dels trens hauria motivat textos incendiaris. I us imagineu la mà de reaccions que hauria motivat que un govern del PP haguera provat d'esborrar el català de les emissions de Sant Cugat?

No ho dic pas per ganes de tocar el nas. Em limite a constatar que em sembla sorprenent. Vull dir l'ús, o no-ús, de l'adjectiu 'socialista'. Ahir, per exemple, a Canal9 parlaren de la inseguretat de Sant Joan d'Alacant, arran d'uns robatoris. No hi mancà el comentari sobre la responsabilitat del govern espanyol, però remarcaren que era 'socialista'. Evidentment, ningú no aplicà la mateixa regla a Barcelona, ni a TV3 ni enlloc, sobre la responsabilitat del govern 'socialista' espanyol en el caos de la RENFE o en l'eliminació del català de les emissions de Sant Cugat.

Personalment, crec que no és bo usar aquesta mena d'adjectius en la informació. Perquè són sempre tendeciosos: ja se sap qui ha al govern, veritat? Però m'encurioseix, com a indici, que a Barcelona ningú no apunte la responsabilitat en termes polítics. Zapatero,', a base de simpatia i 'talante', aconsegueix una mena d'amnèsia que, de moment, em limite a considerar curiosa. Sorprenent, va. És com si no fóra president del govern espanyol ni tinguera cap mena de responsabilitat...

Mail Obert