Opinió

 

<2/169>

Vicent Partal

26.10.2005

Palau Aventura

Els consellers del govern de la Generalitat deuen ser les persones més capacitades del món per a aguantar una sessió contínua del Drac Khan. Les giravoltes que han viscut des de l'aprovació de l'estatut sembla que es van acabar ahir amb la confirmació definitiva del càrrec. N'hi ha per a parar boig, francament. Dilluns al vespre eren cessats 'in pectore' i arreplegaven carpetes, i dimarts al matí els ratifiquen per tota la vida. Ni al Drac Khan no haurien viscut experiències de més adrenalina.

El cas és que, per comptes d'una porta d'eixida, han trobat una boirosa remodelació, amb creació d'àrees de govern. Per a coordinar l'acció del govern. Sorprenent. Perquè aquesta tasca corresponia al conseller primer, Josep Bargalló. I enmig de la crisi les alabances a la feina de Bargalló han estat unànimes. Ningú mai no l'havia posat a cap llista..., i potser era l'únic. Resulta complicada d'entendre, aquesta idea de quatre coordinadors. Seran el conseller segon, tercer i quart?

La pitjor cosa de tot plegat és, tanmateix, aquesta sensació d'improvisació permanent que sentim. Si no podem fer blanc, farem negre, i si no ens deixen fer negre, farem vermell, i si la cosa es complica, passarem al verd, i si això no és possible, tirarem al groc. I anar-hi anant. Intentant de salvar les aparences, per damunt de tot. I provocant un desconcert general i continuat. Em sap greu de dir-ho així, però si demà m'expliquen qualsevol cosa, per insòlita que em parega, d'aquest govern, assegure que no la descartaré pas d'entrada. A hores d'ara, ja m'ho crec tot.
Per cert: Llibertat Xirinachs!

Mail Obert