Opinió

 

<154/169>

Vicent Partal

28.02.2005

Deu anys de VilaWeb. Ara més.

Per a tots els qui fem VilaWeb avui no és pas un dilluns qualsevol. I és que naix MÉSVilaWeb i, sobretot, que amb aquest naixement VilaWeb comença públicament un procés molt important de transformació, que els nostres lectors aniran percebent des d’ara fins l’any vinent.

Avui naix MÉSVilaWeb, concebut com un portal de serveis per als lectors, un portal que anirà creixent i que incorporarà noves funcions aquests mesos vinents. D’ací a pocs dies tot el sistema editorial i de publicació de VilaWeb també canviarà, cosa que el lector ho notarà amb noves funcionalitats i molta més potència i velocitat. Com a part d’aquest canvi tot VilaWeb s’editarà i funcionarà amb programes de codi lliure, amb què serà un dels primers diaris europeus a fer aquesta aposta. Per una altra banda, un nou i molt millorat sistema de fòrums serà el preludi d’un canvi important de maqueta i de continguts, que impulsarà la recepta tradicional de VilaWeb, a què se sumarà un canal de notícies de 24 hores. Finalment, el cercador Nosaltres.com canviarà també de sistema informàtic i guanyarà una capacitat i una velocitat difícils d’igualar. Aquestes són algunes de les coses principals, no pas totes, que ens serviran per celebrar els deu anys d’existència de VilaWeb.

La celebració dels deu anys de VilaWeb volem que represente un canvi de dimensió d’aquest diari. Ens sembla que aquests primers deu anys hem fet molta feina. Hem creat i consolidat un producte informatiu innovador que avui forma part del paisatge quotidià del país i de les rutines de desenes de milers de lectors. I, en paral·lel, hem construït una empresa sòlida que ha sabut créixer malgrat les enormes dificultats que han poblat aquests deu anys. MÉSVilaWeb és, en aquest aspecte, un pas transcendental. Durant molts anys haguera estat impensable que els lectors pagaren per llegir el nostre diari. Avui nosaltres continuem creient que la informació que fem ha de ser oberta i per a tothom, però també que amb MÉSVilaWeb hem trobat un espai que ens permetrà d’augmentar la independència del nostre projecte, gràcies al suport que, n’estem segurs, rebrem de molts dels lectors. Lectors als quals oferim des d’avui un conjunt de serveis que fan diferent l’experiència de viure la xarxa i als quals ens sembla que, des d’avui, també podem demanar una complicitat concreta i tangible que ens faça avançar, a tots, amb moltíssima més força cap als vint anys de VilaWeb.

Mail Obert