Opinió

 

<123/169>

Vicent Partal

19.10.2007

Zaplana riu i riu i no para de riure

De tant en tant hi ha qui demana com és que el PSOE valencià és tan terrós. Aquests dies en tenim la prova: són una colla de caníbals i acaben de menjar-se un altre cap, devaluat i precari, però cap. I la història és de les que fan riure. Pla al carrer perquè una constructora li va arreglar (diuen) el parquet de casa i la cuina. Marededeusenyor!, i com deu riure ara el Zaplana!

Des del seu bloc Vicent Galduf parlava dimarts del cas, avisant, primerament, d'allò que passaria..., insinuant-ho. Després, quan la Cadena SER (no eren 'sociates' aquests?) esbombava com a gran notícia el cas, en un nou apunt feia les preguntes pertinents: qui ho filtra això?, qui beneficia? Evidentment PRISA ha jugat molt fort amb els seus mitjans, diuen que per fer veure a Zapatero que donar suport a Mediapro com fa li pot costar molt car. En tres dies han fet caure un secretari general. Poca broma.

Dit això, no seré jo qui negarà tot allò de la dona del Cèsar, ni vull rebaixar la importància d'una factura impagada durant mig any i coberta per una empresa constructora. Però sí que em demane en veu alta com pot ser que subornar el cap del PSOE, si és d'això que es tracta, coste tan barat en un país com el valencià on Al Capone passaria per un afeccionat. La factura a pagar és de 78.000 euros, que són diners per a un qualsevol, però que en el context valencià, de constructors, gàngsters i polítics barrejats, fa riure. I una altra cosa: què ho fa que siga la cadena SER i no la COPE (posem per cas) que filtre una presumpta notícia que als ulls de la població converteix automàticament el cap local del PSOE en un delinqüent? No és que dubte de la Cadena SER, però sí.

En tot cas, si el PSPV (encara es diu així?) ja era sota zero, ara la seua marca ni tan sols figura en les que registra un termòmetre. I Zaplana, que, de coses d'aquestes de les immobiliàries, en sap un niu, deu riure com un boig...

Mail Obert