Opinió

 

<100/169>

Vicent Partal

12.03.2010

I encara ens renyen

Ahir a la vesprada Endesa va convocar, finalment, una reunió de premsa per a explicar-se. Gràcies. Però es va explicar molt poc i ens va renyar molt. Inaudit.

Inaudit sobre inaudit sobre inaudit, vaja, És inaudit que hi haja pobles que ja hagen passat quatre nits fredes a les fosques. És inaudit que les companyies elèctriques no senten la necessitat d'explicar-se o no tinguen la decència de donar la cara. I és inaudit que, damunt, ens renyen. Com feren ahir. Que diguen que, amb la MAT, això no hauria passat; és a dir, que s'aprofiten de la situació. Que renyen els periodistes i, de retruc, la població per cada vegada que els han demanat com era possible que tants milers de persones haguessen passat tres nits sense llum.

Vam haver de sentir-nos dir que el Principat de Catalunya és el territori més ben atès per Endesa (i vaig tremolar automàticament, pensant en ma casa de Bétera). Que passarien setmanes abans que això no s'arregle del tot. Setmanes! Que la culpa era de la Generalitat que no deixava fer a Endesa les obres que vol (supose que la Generalitat hi respondrà ). I que, al final, tot plegat era una catàstrofe que no és culpa de ningú.

Com si les torres haguessen nascut al mig del camp o la incompetència a l'hora de resoldre la situació fóra un fenomen esotèric. No els va faltar sinó dir que no protestàssem tant i anunciar una factura addicional. Perquè, no sé si s s'ho creuran, però tingueren el coratge de queixar-se que els generadors els eixien molt cars. Pobrissons!

Mail Obert