Opinió

 

<100/169>

Vicent Partal

22.02.2010

La feina de cadascú

Diumenge hi haurà una nova tongada de referèndums. Aquest cap de setmana s'han fet molts actes i encara se'n faran més aquests dies vinents. Cal, per això, que tothom siga conscient de la feina que fa. Cal aconseguir que el màxim nombre de gent vaja a votar i és responsabilitat de cadascú de nosaltres que així siga. Sense excuses ni subterfugis.

Cadascú ha de fer la seua feina. En els pobles on hi ha votacions els membres de les comissions locals tenen sis dies encara per a redoblar els esforços de persuasió. I els qui poden votar han de fer la seua feina, que és acudir a les urnes i convèncer la gent de prop perquè hi vaja. Aquesta és la feina essencial i cal fer-la sense esperar les reaccions dels uns o dels altres, sense fer gaire cas de l'eufòria o del desànim, sense cedir pas a la mandra, el desencís o el cansament.

Diumenge necessitarem, de bell nou, desenes de milers de vots, que vagen sumant-se als de les dues convocatòries anteriors. Des de fora, amb la màxima honradesa, hem d'estar amatents i llestos per a donar el nostre suport en tot allò que siga necessari. Però aquesta setmana és, sobretot, el moment i la feina dels setanta-nou pobles que votaran el darrer dia del mes. Han d'anar a votar i ho haurien de fer sense pensar en càlculs electorals, sense arronsar-se en vist de les dificultats, però també tocant de peus a terra, conscients de la situació que vivim i segurs que és pas a pas que fem camí.

Mail Obert