| Contactar amb El Punt - Pobles i Ciutats |
| Qui som? - El Club del subscriptor - Les 24 hores d'El Punt - Publicitat - Borsa de treball | El Punt | VilaWeb | divendres, 29 de març de 2024


dissabte, 21 de febrer de 2009
>

Tot molt autèntic



la crònica

SALVADOR GARCIA-ARBÓS.

+ El doble pastís: pels 100 anys de la Costa Brava i pels 10 anys de Fòrum. Foto: LLUÍS SERRAT

La foto que il·lustra aquesta plana és un pastís de mira'm i no em toquis, per celebrar els 100 anys de la Costa Brava i els 10 anys del Fòrum Gastronòmic. És de xocolata, blanca i negra, i presidirà l'entrada de l'Auditori Palau de Congressos de Girona tots els dies que duri la fira. L'han elaborat tres mestres de l'Aula Chocovic, escola de pastisseria i xocolateria: Ramon Morató, Rubén Álvarez i Josep Maria Ribé. Tothom esperava menjar-ne un tros i, potser, qui en vulgui tastar haurà d'aguantar fins a l'últim dia; han de recordar, però, que moltes mones d'aparador acaben foses.

Aquest pastís duia dues torres, que recordaven El Sucre, de Vic, on va néixer el Fòrum fa deu anys. Era el lligam entre el lloc de naixement i on s'ha fet gran. Una duia una espelma blava i l'altra, vermella. Una la van bufar en Pep Palau i en Jaume von Arend, creadors i fundadors del Fòrum. L'altra, Dolors Batallé, directora del Patronat de Turisme Costa Brava Girona; el president del patronat i president de la Diputació, el republicà Enric Vilert, i la vicepresidenta del patronat, la socialista Pilar Mundet.

Els dels Fòrum han anat per feina. Fa dos anys van fer la inauguració el dissabte, amb un sopar previ el divendres. Quedava com desballestat. Aquest any han fet una gala inaugural a l'Auditori Palau de Congressos de Girona. Ahir van reunir-hi personalitats del sector gastronòmic, turístic i, especialment, institucional, o si voleu, polític. Tothom va dir-hi la seva, des del conseller de Comerç, Turisme i Consum, Josep Huguet, fins a l'alcaldessa de Girona, Anna Pagans, que va declarar inaugurat l'esdeveniment. L'acte el va presentar Mabel Martí, de l'equip d'El Club de TV3. A la sala simfònica de l'Auditori, els tres-cents convidats van continuar asseguts els actes protocol·laris. El sopar, en la gran recepció, a peu dret: elaborat pels sis candidats a cuiner de l'any i servit pels alumnes de l'escola d'hostaleria. Van degustar cava d'Agustí Torelló, vins d'Empordàlia, de la DO Empordà, i cervesa Estrella Damm Inèdit.

I permeteu-me que us digui que dos personatges tan carismàtics com Juli Soler, ànima i copropietari d'El Bulli, de la cala Montjoi, i Pere Bahí, de La Xicra, del carrer Estret, van discutir de cuina a dalt l'escenari. Bahí sosté que el país té dues cuines: una per ensenyar i una d'humil, la tradicional, al darrere. Soler va precisar que no es poden enfrontar la cuina moderna i la cuina tradicional. I es van posar d'acord, perquè, en efecte, només hi ha dues cuines: la bona i la dolenta.

Uf! Me n'oblidava: van presentar el vídeo del centenari, en què es combinaven imatges sensacionals d'ara i d'abans. Tot molt autèntic, de veritat.



 NOTÍCIES RELACIONADES

>Pagesos i cuiners

>Premis Josep Mercader

>Comença a Girona el Fòrum Gastronòmic 2009, una fira que creix i no ha tocat sostre

Aquest és un servei de notícies creat pel diari El Punt i distribuït per VilaWeb.
És prohibida la reproducció sense l'autorització expressa d'Hermes Comunicacions S.A.