dissabte, 21 de febrer de 2009 > Premis Josep Mercader
El Fòrum Gastronòmic 2009 va començar ahir al vespre amb el lliurament de premis. Set guardons. Cinc d'emmarcats en la segona edició dels premis Josep Mercader, que reconeixen la trajectòria de persones que han destacat en els àmbits professionals de la cuina, el servei de sala, el vi, l'agricultura i la difusió. Els premis van ser instaurats el 2007, per homenatjar el pare de la gastronomia catalana moderna, amic de Josep Pla i fundador del Motel Empordà, de Figueres, i de l'hotel Almadrava, de Roses. Coincidint amb el centenari, tots els premiats estaran vinculats a la Costa Brava. Agustí Ensesa, sommelier, mestre cellerer i professor de tasta vins i sommeliers, ha guanyat el premi a la Feina del Vi. Per la Trajectòria a la Sala ha estat guardonar Josep Font, copropietari del Sa Punta, de Begur. Pel Producte Artesà, el jurat ha considerat la feina de Quim Martell, de Casa Martell, elaborador dels recuits de Fonteta. Jaume Fàbrega, el més prolífic autor de llibres de gastronomia del país, ha estat reconegut amb el premi a la Divulgació. Pere Bahí, del restaurant La Xicra, de Palafrugell, ha obtingut el premi a la Feina a Favor de la Cuina Tradicional. El premi especial Costa Brava ha estat per a Juli Soler, ànima i copropietari d'El Bulli, de Roses. Oriol Llavina, de Gelida, ha estat nomenat Cuiner de l'Any.
|