| Contactar amb El Punt - Pobles i Ciutats |
| Qui som? - El Club del subscriptor - Les 24 hores d'El Punt - Publicitat - Borsa de treball | El Punt | VilaWeb | dilluns, 29 d'abril de 2024


dissabte, 21 de febrer de 2009
>

Comença a Girona el Fòrum Gastronòmic 2009, una fira que creix i no ha tocat sostre

Avui i demà les sessions són obertes al públic, i dilluns, dimarts i dimecres són reservades als professionals

S.G-A.. Girona
El sisè Fòrum Gastronòmic , el segon que es fa a Girona, obrirà les portes aquest matí a les onze a la Devesa. Ocuparà un espai de 12.000 m² entre l'Auditori Palau de Congressos, el Palau de Fires i les veles del Camp de Mart. Hi participaran 150, ponents que concentren trenta estrelles, i 315 expositors, amb més de 500 empreses representades. Els organitzadors, Pep Palau i Jaume von Arend, celebren el creixement de la fira, de més d'un 50% respecte a l'anterior edició, en un context de crisi econòmica. Celebren que la fira creixi i asseguren que no ha tocat sostre, esperant una conjuntura més animada per a l'edició del 2011. El Fòrum 2009 va ser inaugurat ahir a l'Auditori Palau de Congressos, amb un acte amb moltes autoritats polítiques i econòmiques.


+ Els sis guardonats amb el Premi Josep Mercader: d'esquerra a dreta, Juli Soler, Pere Bahí, Jaume Fàbrega, Quim Martell, Agustí Ensesa i Jaume Font. A la pantalla, Juli Soler i Pere Bahí enraonant de cuina. Foto: LLUÍS SERRAT

Pep Palau ressalta que el Fòrum és el congrés gastronòmic amb fira més gran d'Europa. Pensa que el programa d'aquest any és el més potent dels deu anys d'història i de les sis edicions d'aquesta biennal gastronòmica. En total, s'han programat 34 actes populars, divuit dissabte i setze diumenge, i 35 actes per a professionals. Les sessions programades seran dirigides per cent cinquanta professionals, procedents d'Austràlia, els Estats Units, Itàlia, França, Galícia, Andalusia, País Basc, Madrid, València i Catalunya. Entre els ponents destaquen els cuiners i restauradors més influents del món: Ferran Adrià, Michel Bras, Pierre Gagnaire, els germans Joan, Josep i Jordi Roca, Carme Ruscalleda, Andoni Luiz Aduriz, Quique Dacosta. Alain Passard i Dan Barber.



CUINERS ÚNICS
Alguns d'aquests cuiners són els millors del món, personatges que han jugat un paper determinant en la cuina mundial de final de segle XX i de començament del XXI. «Vénen cuiners que potser no sortiran mai més en un escenari, que se n'allunyen i que van cap a una activitat més reflexiva, de pensament», diu Pep Palau referint-se a dues peces tan claus com són Bras i Gagnaire, que passaran a la història com uns dels millors cuiners del món.

S'esperen uns vuit-cents congressistes, però fins ahir hi ja havia uns 600 inscrits. Continuen arribant inscripcions i sol·licituds pels tres dies o, cada cop més, per un dels tres, segons la fórmula que ja es va aplicar el 2007. Aquesta modalitat permet a un congressista ser al Fòrum un sol dia per seguir una sessió en concret, per exemple per veure el mestre del còctel Javier de las Muelas, del Dry Martini de Barcelona; el gran flequer David Nelson, del Forn Barcelona-Reykjavik; el cuiner italià Carlo Cracco i el pastisser parisenc Philippe Conticini. La majoria dels inscrits en el Fòrum seran professionals catalans, tot i que n'hi ha també de Cantàbria, el País Basc, les illes Balears, les Canàries, La Rioja, Madrid, Galícia, Andalusia i el País Valencià.

Entre les moltes presentacions que es faran en el marc del Fòrum 2009, destaca la Guia de restaurants de Catalunya 2009-2010, que arribarà a les llibreries a finals de març, coincidint amb la campanya de Sant Jordi.

GUIA VIA BLUETOOTH
L'Ajuntament de Girona ha trobat la complicitat de comerciants i botiguers perquè els dies del Fòrum tot sigui obert i ha llançat una guia d'oci nocturn per als congressistes. D'altra banda, ha tingut cura de senyalitzar les zones d'aparcament, ha autoritzat una parada de taxis a l'entrada de l'auditori i, com a novetat, permet descarregar el programa complet del Fòrum i de tots els serveis de la ciutat al mòbil, via Bluetooth. Els punts automàtics d'informació transmetran massivament els paquets. Tothom qui porti el Bluetooth engegat i passi a menys de deu metres de distància podrà autoritzar la descàrrega d'aquests paquets, que l'Ajuntament va presentar al Fitur.


 NOTÍCIES RELACIONADES

>Pagesos i cuiners

>Premis Josep Mercader

>Tot molt autèntic

>El Fòrum Gastronòmic comença a Girona en ple creixement

Aquest és un servei de notícies creat pel diari El Punt i distribuït per VilaWeb.
És prohibida la reproducció sense l'autorització expressa d'Hermes Comunicacions S.A.