| |||||
|
dissabte, 21 de febrer de 2009 > Comença a Girona el Fòrum Gastronòmic 2009, una fira que creix i no ha tocat sostre
Avui i demà les sessions són obertes al públic, i dilluns, dimarts i dimecres són reservades als professionalsS.G-A.. Girona El sisè Fòrum Gastronòmic , el segon que es fa a Girona, obrirà les portes aquest matí a les onze a la Devesa. Ocuparà un espai de 12.000 m² entre l'Auditori Palau de Congressos, el Palau de Fires i les veles del Camp de Mart. Hi participaran 150, ponents que concentren trenta estrelles, i 315 expositors, amb més de 500 empreses representades. Els organitzadors, Pep Palau i Jaume von Arend, celebren el creixement de la fira, de més d'un 50% respecte a l'anterior edició, en un context de crisi econòmica. Celebren que la fira creixi i asseguren que no ha tocat sostre, esperant una conjuntura més animada per a l'edició del 2011. El Fòrum 2009 va ser inaugurat ahir a l'Auditori Palau de Congressos, amb un acte amb moltes autoritats polítiques i econòmiques. S'esperen uns vuit-cents congressistes, però fins ahir hi ja havia uns 600 inscrits. Continuen arribant inscripcions i sol·licituds pels tres dies o, cada cop més, per un dels tres, segons la fórmula que ja es va aplicar el 2007. Aquesta modalitat permet a un congressista ser al Fòrum un sol dia per seguir una sessió en concret, per exemple per veure el mestre del còctel Javier de las Muelas, del Dry Martini de Barcelona; el gran flequer David Nelson, del Forn Barcelona-Reykjavik; el cuiner italià Carlo Cracco i el pastisser parisenc Philippe Conticini. La majoria dels inscrits en el Fòrum seran professionals catalans, tot i que n'hi ha també de Cantàbria, el País Basc, les illes Balears, les Canàries, La Rioja, Madrid, Galícia, Andalusia i el País Valencià. Entre les moltes presentacions que es faran en el marc del Fòrum 2009, destaca la Guia de restaurants de Catalunya 2009-2010, que arribarà a les llibreries a finals de març, coincidint amb la campanya de Sant Jordi. |
NOTÍCIES RELACIONADES |
>Pagesos i cuiners >Premis Josep Mercader >Tot molt autèntic >El Fòrum Gastronòmic comença a Girona en ple creixement |
|