| Contactar amb El Punt - Pobles i Ciutats |
| Qui som? - El Club del subscriptor - Les 24 hores d'El Punt - Publicitat - Borsa de treball | El Punt | VilaWeb | divendres, 19 d'abril de 2024


dijous, 11 d'octubre de 2007
>

Sánchez Piñol «superstar».



X.C..


+ Sánchez Piñol «superstar».


MARTÍ GIRONELL, MOLT OCUPAT.
El popular escriptor i periodista besaluenc Martí Gironell ha fet una ràpida visita a la fira per fer contactes internacionals i continuar la difusió imparable d'El pont dels jueus cap a Itàlia, el Brasil, Portugal i, si pot ser, el difícil mercat anglosaxó. I per què no? La novel·la Pandora al Congo, d'Albert Sánchez Piñol, és tot un fenomen editorial, també a Alemanya. Així ho demostra aquest gran cartell que es pot veure a l'estació central de Frankfurt, en què Piñol també és el rei als aparadors de les llibreries. I això molt abans de l'efecte Frankfurt que segurament deuen somiar molts dels editors i escriptors catalans que passen per aquesta fira de les vanitats editorials, com si fos una catapulta a l'èxit garantit. Tant de bo. / X.C.

CULTURA CATALANA I ANTITAURINA.
Es passeja amb barretina per la fira i va recordant a tothom, sobretot als polítics, que la cultura catalana és en essència antitaurina i contrària al maltractament dels animals. Lluís Villacorta és un barceloní –entre altres coses, subscriptor d'El Punt– que s'ha gastat els estalvis per ser aquesta setmana a Frankfurt, d'una manera activa i compromesa. Ell no està gaire d'acord amb la imatge de la cultura catalana que s'està donant a l'exterior a través de la fira. Quan el trobem, li acaba de donar un dels seus cartells antitaurins a un alt càrrec del govern (no direm qui) perquè el pengi a l'exposició sobre la cultura catalana singular i universal, però el polític li ha contestat que millor que no, que cal guardar les formes i no espatllar la fira. Previsible. / x.c.

«SEXY BIKINI GIRLS».
Evidentment, no tot és alta literatura a la fira de Frankfurt. S'hi pot trobar, per exemple, un expositor al mig d'un passadís molt transitat que anuncia una sèrie de publicacions protagonitzades per sexy bikini girls. La delegació de polítics catalans hi va passar per davant, però la veritat és que anaven per feina i a un ritme frenètic que no els permetia gaudir detingudament d'aquestes petites curiositats de la fira, on també tenen un estand les edicions musicals del Vaticà. Tothom té lloc en aquesta fira. Pagant, evidentment. / x.c.

LA CULTURA TÉ UN PREU, I QUIN PREU!
Potser no tot és alta literatura a Frankfurt, però alta o baixa, la qüestió és que té un preu... i quin preu! Només per passar-hi un dia cal pagar la mòdica suma de 33 euros, que es diu aviat. Un passi pels quatre dies en val 65. La fira només s'obre al públic el cap de setmana i la broma costa 10 euros –la meitat per als estudiants–. Els preus, però, no semblen tirar enrere ningú: l'any passat van tenir 286.621visitants. / v.g.

 NOTÍCIES RELACIONADES

>Com ens veuen els alemanys

>El govern pagarà als joves una subscripció als diaris per promoure la lectura

>Montilla: «El problema del castellà no és el català»

>Günter Grass plasma la seva visió ruda i lírica de l'Empordà en deu dibuixos

>La Renaixença: un enigma?

>Èxit del mètode d'aprenentatge de català per a nouvinguts analfabets

Aquest és un servei de notícies creat pel diari El Punt i distribuït per VilaWeb.
És prohibida la reproducció sense l'autorització expressa d'Hermes Comunicacions S.A.