| Contactar amb El Punt - Pobles i Ciutats |
| Qui som? - El Club del subscriptor - Les 24 hores d'El Punt - Publicitat - Borsa de treball | El Punt | VilaWeb | dilluns, 6 de maig de 2024


dimecres, 10 d'octubre de 2007
>

L'edició fora de Barcelona



NATÀLIA BORBONÈS.

+ Jordi Ferré, fotografiat al magatzem de Cossetània Edicions. Foto: ANNA ESTALLO

De les tres editorials comercials que hi ha al Camp, la vallenca Cossetània Edicions és la que tindrà un paper més actiu a la fira de Frankfurt. De fet, segons explica un dels seus responsables, Jordi Ferré, Cossetània ja fa sis anys que acut a la fira però enguany, i a causa del protagonisme de la cultura catalana, la seva participació s'hi ha incrementat. Així, el mateix Ferré ha estat convidat a participar en una taula rodona que, organitzada per l'Institut Ramon Llull, ha de debatre sobre la salut de l'edició fora de Barcelona, és a dir, a Perpinyà, València, Mallorca i Tarragona. El debat tindrà lloc avui mateix.

A banda d'aquest acte relacionat amb el programa oficial que impulsa l'Institut Ramon Llull, Cossetània, una editorial que ha adquirit dimensió nacional, dedicarà la seva activitat al que és propi de la fira de Frankfurt, és a dir, a comprar i vendre. L'editorial va tancar el juny passat les 28 reunions que mantindrà «en dos dies i a raó de mitja hora de durada cadascuna», puntualitza Ferré per exemplificar l'intens ritme comercial que caracteritza la fira, amb un seguit d'editors europeus, als quals intentarà vendre llibres de dues de les línies editorials estel·lars de la casa: l'excursionisme i la cuina. Dos llibres de cuina de Mariona Quadrada i d'excursionisme poden interessar al mercat internacional, segons l'editorial, com també algunes obres d'assaig, com ara La ciutat dels somriures, de Martí Gironell, o novel·les com ara El llegat dels filisteus, de Margarida Aritzeta, o Des del cor del Marroc, de Josep Lluís González. Com a conseqüència de les gestions fetes fins ara a Frankfurt, Cossetània ja ha vist publicades en altres països obres com ara El camí de Sant Jaume, de Joan Fiol, traduït a l'alemany, i A la butxaca d'un mort, d'Àngel Octavi Brunet, i Psicòpates, de Carles Quílez, que tenen versió en italià.

Però a més, i com que Cossetània ja és tota una veterana en la fira, enguany ha editat un llibre especialment indicat per a Frankfurt: Catalunya explicada als alemanys, del professor de la Universitat Pompeu Fabra Klaus-Jürgen Nagel. La presentació del llibre, tant en català com en alemany (Katalonien. Eine kleine landeskunde), es farà divendres a la fira.



PRESÈNCIA TESTIMONIAL


Un paper més discret tindrà a la fira Arola Editors. L'editorial tarragonina no desplaçarà cap dels seus representants a Frankfurt, tot i que tindrà un espai a l'estand col·lectiu que munten el Gremi d'Editors de Catalunya i l'Associació d'Editors en Llengua Catalana. Alfred Arola, responsable de l'editorial, comenta: «La nostra presència serà testimonial. Frankfurt és sobretot una fira on es compren i venen drets editorials, un negoci que és difícil per a nosaltres perquè publiquem sobretot llibres minoritaris i de temàtica local. Ja tenim prou feina aquí.» Tot i això, Arola exhibirà a l'espai que té reservat 41 títols, entre els quals destaquen el primer volum de la Història del teatre català, de Francesc Massip; Mòbil, de Sergi Belbel, i Tornar a casa, de Harold Pinter, textos de la col·lecció Centre d'Arts Escèniques de Reus; dos contes infantils de la sèrie Tonet, d'Aleix Cort, i Shalom Tarragona, de Francesc Valls Calzada. Però Arola també és a Frankfurt d'una manera tangencial: com a editor del llibret de l'òpera La Cuzzoni, que s'estrena a Frankfurt, i del text teatral Trànsits, de Carles Batlle, obra que s'ha estrenat en el festival Temporada Alta de Girona i que la seva traducció a l'alemany es presentarà també a Frankfurt.

Finalment, ni activa ni testimonial serà la participació d'enguany de Pragma Edicions a Frankfurt, ja que l'editorial ha decidit assistir-hi només en qualitat de «públic professional», segons el seu director, Arcadi Vilella. En els dos últims anys, el segell reusenc hi ha acudit com a expositor per comprovar «com els llibres de temàtica local no interessen a ningú». No obstant aquestes objeccions, Vilella considera molt interessant la convocatòria com a motor del negoci editorial: «És una cita ineludible per l'ambient, els autors, els negocis al voltant del llibre de segona mà, els llibres que es compren a pes... Cap professional no se l'hauria de perdre, encara que no hi vagi ni per comprar ni per vendre.»



 NOTÍCIES RELACIONADES

>Monzó afirma que la literatura catalana és pedra fundacional de la cultura europea

>Paraula de Perejaume.. «Xucrut» literari

>Un bosc de dos mil conceptes il·lustra la cultura catalana

>El Camp i l'Ebre, també a Frankfurt

Aquest és un servei de notícies creat pel diari El Punt i distribuït per VilaWeb.
És prohibida la reproducció sense l'autorització expressa d'Hermes Comunicacions S.A.