| Contactar amb El Punt - Pobles i Ciutats |
| Qui som? - El Club del subscriptor - Les 24 hores d'El Punt - Publicitat - Borsa de treball | El Punt | VilaWeb | divendres, 19 d'abril de 2024


dimecres, 13 de setembre de 2006
>

La implantació de la sisena hora no pertorba la normalitat de l'inici de curs

Al Camp de Tarragona l'escola rural de Vilaplana va ser l'únic centre que va haver d'ajornar les classes fins avui

N.SERRET M.CARTAÑÀ. Tarragona
Més de 116.780 alumnes van començar ahir el curs escolar als centres d'infantil, primària i secundària del Camp de Tarragona i les Terres de l'Ebre. Un inici de curs tranquil on només no van poder anar a l'escola els alumnes de Vilaplana per un problema en una xarxa d'aigua que ja s'ha solucionat i on d'altres, com en el cas de la Vilella Baixa, van començar en una ubicació provisional, a l'expectativa que acabin les obres del nou centre. Tot i que no hi va haver incidències importants, el sindicat USTEC-STEs va denunciar un cop més la massificació de moltes aules de primària que superen els 25 alumnes el primer dia de curs i el president de la Generalitat, Pasqual Maragall, va admetre que en alguna escola hi ha «estretors».


+ Una imatge del primer dia d'escola dels alumnes d'infantil del CEIP El Miracle, de Tarragona. Foto: JUDIT FERNÀNDEZ.

El nou curs escolar a la demarcació de Tarragona va començar ahir amb 5.455 alumnes més i 921 nous professors. A partir d'aquest nou curs 114 centres públics de la demarcació apliquen la sisena hora per a la qual s'han destinat 342 mestres. Unes novetats, però, que ahir, en el primer dia de curs, no semblaven afectar gaire: Nervis, plors i algun alumne d'infantil sortint corrents de l'aula a la recerca dels seus pares van ser algunes de les imatges típiques d'un curs escolar que té, però, novetats importants. Els directors territorials del Camp i l'Ebre, Zacarias Henar i Pepín Beltran, van coincidir a destacar la normalitat de l'inici de curs. Els únics que no van poder fer classe el primer dia van ser els alumnes de Vilaplana, una de les set escoles catalanes que no va obrir per problemes diversos. En el cas del municipi del Baix Camp, per problemes en la connexió de xarxes que ja s'ha solucionat. També des de l'Ajuntament de Reus es va denunciar ahir que catorze alumnes de primària no han pogut ser escolaritzats per manca de plaça i la xifra arriba als 28 si s'hi sumen les demandes per als cursos d'educació no obligatòria de P-3, P-4 i P-5. Els serveis territorials d'Educació no han atès la demanda que la comissió d'escolarització municipal va fer el juliol de crear una altra línia a la ciutat per atendre la demanda de places que es generava, segons va explicar ahir la regidora d'Educació i Família, Empar Pont. «Hem dit a les famílies que s'esperin», va afegir Pont. L'Ajuntament insisteix en la petició d'una altra línia que confia que es cobreixi pròximament amb una aula prefabricada al col·legi Teresa Miquel. «Els tècnics de planificació també veien la necessitat de crear una altra línia, però finalment la petició no ha estat acceptada.» D'altra banda, l'escola rural de la Vilella Baixa va començar ahir el curs a les dependències de l'Ajuntament del municipi ja que les obres de l'escola no estan acabades. Pel que fa a les Terres de l'Ebre, la directora dels serveis territorials d'Educació, Pepín Beltran, va assenyalar que els alumnes del CEIP Port-rodó de Campredó es traslladaran a la nova escola la setmana vinent i aquests dies continuen fent classe a les antigues dependències. Segons Beltran, els únics alumnes que continuaran rebent classes en barracons prefabricats a l'Ebre són els del CEIP del Temple de Tortosa, a l'expectativa que el Departament d'Educació materialitzi l'execució d'una escola al barri de Sant Llàtzer que permeti descongestionar l'actual, un projecte que s'arrossega de fa anys i que topa amb els problemes dels terrenys.



FALTEN MESTRES D'ANGLÈS
L'aplicació de la sisena hora es fa en un 80% dels centres catalans. En molts casos, les escoles dedicaran l'hora al reforç de l'anglès, un fet que ha provocat que en alguns centres faltin especialistes en aquesta matèria, segons fonts dels sindicats i del Departament d'Educació, que estudia «solucions» per evitar que el problema es faci més gros. En algunes comarques també falten mestres que cobreixin vacants de mitja jornada.

NOUS CENTRES
Entre els cursos 2007-08 i 2008-09 entraran en funcionament disset nous centres a Catalunya, quatre al Camp de Tarragona: L'IES Ernest Lluch de Cunit, el CEIP L'Estel de Bonastre, el CEIP Els Ametllers de la Pobla de Montornès, que se substituiran, i un de nou a Vila-seca. Les construccions tenen un pressupost de 17,3 milions d'euros. La partida la va aprovar ahir la Generalitat, que també va acordar destinar 100 milions d'euros a ajuts per transport escolar i menjadors, xifra que suposa un augment del 15,7% respecte del curs anterior.


 NOTÍCIES RELACIONADES

>Trànsit dens i cues

>Maragall agraeix la feina de Marta Cid

>L'escola de la diversitat

>Ha arribat l'hora

>«El mestre encara es valora»

>La baixa inversió, clau per pares i sindicats

>L'OCDE insta l'Estat a actuar contra l'elevat fracàs escolar

>Nadal diu que Catalunya tindrà un paper «generós» en l'acollida d'immigrants

>Normalitat en l'inici del curs de la sisena hora.

Aquest és un servei de notícies creat pel diari El Punt i distribuït per VilaWeb.
És prohibida la reproducció sense l'autorització expressa d'Hermes Comunicacions S.A.