| Contactar amb El Punt - Pobles i Ciutats |
| Qui som? - El Club del subscriptor - Les 24 hores d'El Punt - Publicitat - Borsa de treball | El Punt | VilaWeb | dimarts, 28 de maig de 2024


dilluns, 22 de setembre de 2003
>

Una partitura a tots colors

la nit del lloro

ALBERT JANSÀ .

+ Abdeljalil Kodssi sobre l'escenari junt amb el seu grup, que aplega músics d'arreu del món i diferents cultures, en el Festival Arreus 2003.  Foto: A.J.
El Festival de Músiques del Món ha tornat a Reus per tercer any consecutiu i, com era d'esperar, per les festes de la patrona de la ciutat. Conèixer i descobrir altres músiques i cultures, en un context no tan sols musical i lúdic sinó també de contacte humà, és el principal objectiu de la sessió musical Arreus, que porta gent d'arreu del món. Cada vegada és més gran l'interès d'interactuar amb altres cultures i apreciar els seus costums en un món on la gent es mou d'un lloc a l'altre, amb la qual cosa s'arriba a un peculiar mestissatge ètnic i ètic. Abdeljalil Kodssi i l'Orkestina van actuar dissabte a la nit al recinte de la Palma, on més de 500 persones -quant més s'allargava la nit, més gent apareixia- van poder gaudir d'una barreja de temes originals que donaven sentit a una fusió musicocultural de la música contemporània amb clara influència del passat històric de la música: jazz, folk, clàssica, pop i, l'ingredient més apreciat, la improvisació. Abdeljalil Kodssi, músic, barber, actor, entre altres oficis que el fan ser un home de llargs números, va néixer a Marràqueix. La construcció de sons organitzats narrativament i ordenats escalonadament produïen un espai musical harmònic on el públic va saber rebre de bones a primeres el missatge de pau que va transmetre la banda d'aquest autèntic músic magribí. I aquí no va acabar la cosa. Més tard, Abdeljalil i el seu grup van deixar l'escenari per donar entrada a l'Orkestina, una banda musical que parteix del virtuosisme zíngar i jueu de l'Europa de l'Est. Amb una música que provocava profundes emocions en el cos i en l'ànima, però que al mateix temps produïa una sensació de vitalitat explosiva i a una velocitat vertiginosa, van animar els més de 500 curiosos que volien conèixer músiques d'altres cultures i que es van desplaçar fins a la Palma. Partint de la conservació de la tradició musical i barrejant-la amb nous estils, van aconseguir anar més enllà de la música. Sens dubte, els dos grups van saber convertir la Palma en un especial partitura a tots colors en què es barrejaven diferents cultures i diversos estils, i en què la música de cambra i la contemporània s'unien en un únic i original marc musical.

 NOTÍCIES RELACIONADES

> Les havaneres dels coneguts Pescadors de l'Escala ompliran avui el Mercadal

> Inauguren una nova capella al santuari dedicada a beats de Reus

> Misericòrdia es tapa les orelles en una morterada viva de colors i trons

> La diada de Misericòrdia retorna el quatre de vuit de color avellana

> Festa reusenca i passió en rotllana

Aquest és un servei de notícies creat pel diari El Punt i distribuït per VilaWeb.
És prohibida la reproducció sense l'autorització expressa d'Hermes Comunicacions S.A.