| Contactar amb El Punt - Pobles i Ciutats |
| Qui som? - El Club del subscriptor - Les 24 hores d'El Punt - Publicitat - Borsa de treball | El Punt | VilaWeb | dimarts, 28 de maig de 2024


dilluns, 22 de setembre de 2003
>

La diada de Misericòrdia retorna el quatre de vuit de color avellana

Els Xiquets fan la millor actuació de l'any en una diada amb quatre castells de vuit

C. OLIVAN . Reus
Misericòrdia va somriure ahir als Xiquets de Reus que amb el quatre de vuit van fer la millor actuació de l'any. El tres de vuit de la Joves, el dos de sis dels Ganxets i el quatre de vuit dels Xics de Granollers van ser els espadats més destacats de cada colla.


+ A dalt, quatre de vuit dels Xiquets de Reus i tres de vuit de la Joves de Valls. A sota, el quatre de vuit dels Xics de Granollers i el dos de sis dels Ganxets.  Foto: ABRAHAM SEBASTIÀ.



El primer castell de la diada de Misericòrdia, que es va celebrar ahir a la plaça del Mercadal, va convertir en protagonistes de la jornada els castellers de la camisa avellana, que no descarregaven aquest castell des del passat 11 de novembre, diada de la colla. Tot i que un pèl lent, el ferm quatre de vuit dels Xiquets de Reus, sumat al dos de set i un cinc de set molt treballat a nivell de terços i quarts, van completar la millor actuació de les dues darreres temporades i la millor Misericòrdia des que el 1997 van descarregar el dos, el tres i el quatre de vuit. La Joves de Valls, per la seva banda, va continuar consolidant les construccions de vuit. Els rojos van sortir descarregant un tres de vuit molt segur i polit, seguit d'un quatre de vuit sòlid però treballat des de la sortida del lleuger pom de dalt, i van tancar amb un cinc de set, clara prova de cinc de vuit, ja que els vallencs no podien enlairar la catedral per manca de gent. Després de la Joves de Valls, els Ganxets de Reus, l'altra colla amfitriona sortia amb un quatre de sis amb l'agulla, lent però ben treballat que van poder descarregar. El seu segon castell, un dos de sis, el van haver de desmuntar per les dificultats d'un menut acotxador. Però el van aconseguir descarregar en la repetició. Per últim, els liles van descarregar el tres de sis, tot i reiterar els problemes al pom. Els Xics de Granollers, que tancaven les rondes de la diada de Misericòrdia, van intentar repetir la seva millor actuació de la temporada, que van assolir per la Diada de Catalunya amb un quatre de vuit, un dos de set i un tres de set, però ahir van ensopegar amb el dos, després que una forta rebrincada fes recular l'enxaneta. L'actuació dels de Granollers evidencia que el dos, que enguany només han aconseguit fer una vegada, els està plantejant dificultats. Tot i així, van descarregar el quart quatre de vuit de la temporada, net, lleuger i sense problemes, el tres de set i un lleuger cinc de set que es va precipitar al final de la baixada.

 NOTÍCIES RELACIONADES

> Misericòrdia es tapa les orelles en una morterada viva de colors i trons

> Inauguren una nova capella al santuari dedicada a beats de Reus

> Una partitura a tots colors

> Les havaneres dels coneguts Pescadors de l'Escala ompliran avui el Mercadal

> Mercè de somni per als Castellers de Barcelona

> Festa reusenca i passió en rotllana

Aquest és un servei de notícies creat pel diari El Punt i distribuït per VilaWeb.
És prohibida la reproducció sense l'autorització expressa d'Hermes Comunicacions S.A.