| Contactar amb El Punt - Pobles i Ciutats |
| Qui som? - El Club del subscriptor - Les 24 hores d'El Punt - Publicitat - Borsa de treball | El Punt | VilaWeb | diumenge, 19 de maig de 2024


dilluns, 22 de setembre de 2003
>

Misericòrdia es tapa les orelles en una morterada viva de colors i trons

Uns 35 quilos de petards van explotar a la plaça de la Llibertat durant un quart d'hora

ALBERT JANSÀ . Reus
La companyia pirotècnica Gori, de Castelló, va oferir ahir una apoteòsica morterada, a l'estil de la mascletada valenciana més tradicional en què es van llançar carcasses de colors, pistos i trons. Uns 35 quilos de massa explosiva es van fer amos i senyors durant prop d'un quart d'hora de la plaça de la Llibertat de Reus. En acabar l'espectacle pirotècnic, una capa densa de fum cobria la plaça després d'haver tremolat davant una espectacular càrrega explosiva.


+ Imatge de la mascletada que va oferir la companyia Gori a la plaça de la Llibertat.  Foto: A. SEBASTIÀ.
Reus es va bolcar ahir per veure un dels actes més esperats de les festes de Misericòrdia. La morterada, que va patir quatre gotes de pluja, va cobrir la plaça de la Llibertat amb una capa espessa de fum en què uns 35 quilos de petards de colors, pistos i trons van fer tremolar els edificis del voltant i posar la pell de gallina a més d'un. L'espectacle va oferir una imatge al més pur estil de les mascletades de València on la càrrega explosiva va anar in crescendo, fins a arribar a dues rengleres sincronitzades de llum i color, el terratrèmol terrestre i un bombardeig aeri que va convertir la mascletada en un apoteòsica pluja infernal. En finalitzar la morterada, els aplaudiments van ser multitudinaris. La pirotècnica Gori va oferir, sens dubte, un espectacle de foc equiparable al de les festes valencianes en què el soroll, el foc i el fum són protagonistes d'aquests actes. Misericòrdia es va cobrir de fum després que la plaça de la Llibertat tremolés durant prop d'un quart d'hora a trets de petards.

 NOTÍCIES RELACIONADES

> Inauguren una nova capella al santuari dedicada a beats de Reus

> Una partitura a tots colors

> Les havaneres dels coneguts Pescadors de l'Escala ompliran avui el Mercadal

> La diada de Misericòrdia retorna el quatre de vuit de color avellana

> Festa reusenca i passió en rotllana

Aquest és un servei de notícies creat pel diari El Punt i distribuït per VilaWeb.
És prohibida la reproducció sense l'autorització expressa d'Hermes Comunicacions S.A.