| Contactar amb El Punt - Pobles i Ciutats |
| Qui som? - El Club del subscriptor - Les 24 hores d'El Punt - Publicitat - Borsa de treball | El Punt | VilaWeb | dimarts, 7 de maig de 2024


dilluns, 22 de setembre de 2003
>

Inauguren una nova capella al santuari dedicada a beats de Reus

Misericòrdia homenatja enguany Antoni Llauradó i Eusebi Forcades, màrtirs del 36

C.O . Reus
El santuari de Misericòrdia compta amb una nova capella dedicada a dos beats reusencs, màrtirs de la Guerra Civil: beat Antoni Llauradó i Parisi i beat Eusebi Forcades i Ferraté. La nova capella se suma a la de Bernat Calbó i Mare Molas seguint l'homenatge que la ciutat fa als sants i beats fills de Reus. La nova capella està formada per dos retrats a l'oli de Morató Aragonès emmarcats per una treballadíssima talla de Josep Anglès i un antic Sant Crist de Jaume Aguadé.


+ Els feligresos van omplir l'església durant la missa i la inauguració de la capella.  Foto: ABRAHAM SEBASTIÀ.
La missa que es va celebrar ahir amb la presència del grup de Misericòrdies de Reus, que com cada any va omplir a vessar l'església del santuari de Misericòrdia, va servir també per inaugurar una nova capella, dedicada a dos beats fills de Reus que van ser afusellats durant la Guerra Civil, i van ser beatificats ara fa 11 anys. Es tracta d'Antoni Llauradó i Parisi i Eusebi Forcades i Ferraté, tots dos membres de l'Ordre Hospitalari, que van coincidir al sanatori de Sant Joan de Déu de Calafell quan va esclatar la guerra. Llauradó va néixer el 1910 i Forcades el 1875, tots dos van destacar per la seva dedicació als malalts i als més necessitats. La capella és senzilla, poc ostentosa, amb els dos retrats dels beats reusencs, pintats a l'oli per Morató Aragonès i un Sant Crist al centre d'aproximadament el 1930, obra de Jaume Aguadé. El Sant Crist, una donació de la famíla Agnès-Micola, ha estat restaurat per Josep Anglès, així com els treballats marcs de fusta que emmarquen els retrats.

 NOTÍCIES RELACIONADES

> A on mira la Pastoreta?

> Una partitura a tots colors

> Les havaneres dels coneguts Pescadors de l'Escala ompliran avui el Mercadal

> Misericòrdia es tapa les orelles en una morterada viva de colors i trons

> La diada de Misericòrdia retorna el quatre de vuit de color avellana

> Festa reusenca i passió en rotllana

Aquest és un servei de notícies creat pel diari El Punt i distribuït per VilaWeb.
És prohibida la reproducció sense l'autorització expressa d'Hermes Comunicacions S.A.