| Contactar amb El Punt - Pobles i Ciutats |
| Qui som? - El Club del subscriptor - Les 24 hores d'El Punt - Publicitat - Borsa de treball | El Punt | VilaWeb | dijous, 2 de maig de 2024


diumenge, 29 de juny de 2003
>

La tronada corona les Completes amb el Mercadal a vessar

Només el pilar dels Xiquets de Reus aconsegueix arribar a l'ajuntament

CINTA OLIVAN . Reus
Amb la plaça del Mercadal plena a vessar i els assistents impacients per vibrar amb la tronada, un dels moments més esperats de la festa, els pilars de les dues colles castelleres van intentar arribar a l'ajuntament des de la prioral. Enguany, només els de la camisa avellana ho van aconseguir. Però això no va abaixar els ànims de la tornada del seguici, en les Completes de la vigília de Sant Pere, el dia més multitudiari, que va acabar amb una gran tronada, símbol de la festa major de Reus.


+ Imatge dels dos pilars caminant de les colles castelleres de Reus, (a la dreta els Xiquets).  Foto: ROSER SANS.

Els pilars de les dues colles castelleres de Reus es van fer esperar ahir a la plaça del Mercadal, que bullia de gent impacient per la tronada. Per fi, el pilar morat dels Ganxets va entrar a plaça i va fer esclatar en aplaudiments la multitud. A pocs metres de l'ajuntament, però, el pilar de quatre ganxet, força inclinat cap enrere, es va desmuntar. Poc després, els Xiquets de Reus van arribar a l'ajuntament amb el seu pilar avellana, que va saludar les autoritats, el seguici i la plaça. En espera que l'alcalde de la ciutat, Lluís Miquel Pérez, fes el senyal amb el mocador, els elements del seguici festiu van oferir els seus balls, acompanyats dels gegants convidats de Mataró. Després, com cada any, les colles, els capgrossos i els gegants van començar a entrar dins l'ajuntament. Els quatre gegants de Mataró van saludar solemnement els assistents al Mercadal. Curiosament, el Robafaves de Mataró, per les seves grans dimensions, sumades a un imponent casc, van impedir que pogués entrar a peu dins l'edifici, i va haver d'entrar estirat. Tot seguit, la plaça es va quedar a les fosques i quan l'alcalde va sortir al balcó movent el mocador blanc, l'alcalde de Mataró va encendre l'esperada metxa. La tronada va petar a bon ritme al voltant de la plaça del Mercadal, i va deixar satisfets els reusencs desitjosos de pólvora. Per acabar, una espectacular mostra pirotècnica va decorar el final de les Completes de Sant Pere 2003. Amb la nit de revetlles per davant i el festival Reggus per als més joves.

 NOTÍCIES RELACIONADES

> «Tornant a fer girar les tres claus, donem per tancada la festa»

> El que més desitja una dona

> La pera no és ningú

> Reus s'aboca amb Sant Pere

> «El patró de Reus és aquell timoner que ha d'anar redreçant la barca»

Aquest és un servei de notícies creat pel diari El Punt i distribuït per VilaWeb.
És prohibida la reproducció sense l'autorització expressa d'Hermes Comunicacions S.A.